Напишете дума/думи за търсене

Как храненето в нечетни часове се отразява на децата?

В детското хранене не всичко е фокусирано върху видовете храни, които се предлагат на децата. Също така е важно да се спазват графиците и да се създаде график, за да могат хранителните вещества да влязат в тялото на детето.

Понякога родителите развиват нездравословни, опасни стратегии около храната, като наказване без ядене или награждаване със сладкиши.
Препоръчително е малчуганите да имат 3 основни хранения за деня (закуска, обяд и вечеря) и след това малка сутрешна закуска и още една в средата на следобеда. За подкрепления здравословните опции биха били плодове, зеленчуци, ядки, млечни продукти и хляб.


Ежедневният енергиен прием се пренебрегва при хранене в ненавременни часове. Диетата вече не е балансирана и се появяват нарушения, които, ако се поддържат във времето, могат да доведат до патологии.
Ако детето е гладно през цялото време, трябва да помислим как и с какво го храним, времето за хранене и дали прави твърде много или твърде малко упражнения. Също така може да бъде индикатор за проблеми с тревожността.

Най-очевидната последица от злоупотребата със закуски е повишеният риск от затлъстяване в детска възраст. Закуската модулира дългосрочните промени и предразполага към храносмилателни симптоми като газове или киселини. Освен това улеснява развитието на метаболитен синдром.

Детското хранене е инструмент

Науката за детското хранене е помощно средство за възрастните. Не става въпрос да станете експерти в тази област на човешкото здраве, а да използвате знанията си, за да подобрите качеството на живот на вашето дете.
Наред с храненето на детето трябва да се спазват физическите упражнения според възрастта и времето за почивка за всеки етап. Това ще бъде начинът за намаляване на риска от страдание от хронични заболявания в бъдеще.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X