Напишете дума/думи за търсене

6 черти, които определят личностите с висок потенциал

Ако попитате някого какво се има предвид под личности с висок потенциал, той най-вероятно ще каже висок интелект. Това е така, защото все още сме склонни да свързваме таланта с високите интелектуални умения. Истинският човешки потенциал обаче невинаги включва висок коефициент на интелигентност.
Както беше доказано от брилянтния Стивън Хокинг.
За личността с висок потенциал са присъщи любопитство, талант и способност за иновации.

Блестяща личност е тази, която се осмелява да трансформира реалността, излизайки отвъд общоприетото. Да имаш потенциал, означава да виждаш това, което другите не могат, и да ги вдъхновяваш да следват. Да бъдеш изключителен, означава да се възползваш от трудностите и да си поставяш иновативни цели на хоризонта, които никой не си е поставял преди.

„Инвестицията в знания е най-добрата лихва.“

-Бенджамин Франклин-

Лекарите Иън Макрей и Ейдриън Фърнъм от University College London провеждат проучване за дефиниране на факторите, които определят личността с висок потенциал.

1. Съвестност, стойността на самодисциплината
Който постига успех, не го прави случайно. Зад триумфа му се крие дисциплина, самоконтрол и упорита работа. Постигането на тази компетентност изисква овладяване на импулсивност и използване на стратегическо планиране. Тези хора обичат да виждат добре свършена работа.

Те не са обсебени от съвършенството, а от вида на собственото им изискване, което ги кара винаги да дават най-доброто от себе си.
Съвестността е равна на по-добри решения. Това е така, защото те винаги се възприемат по разумен начин с изтънчен вид интуиция, която не оставя нищо на случайността.

2. Емоционална корекция
Всички знаем колко е важно да регулираме емоциите си, както и правилното им използване. Емоционалното приспособяване в личността с висок потенциал е от ключово значение. Това е така, защото включва способността за контролиране на ежедневния стрес и тревожност, които са неразделна част от живота, работата и човешките взаимоотношения.

Личностите с висок потенциал се адаптират при работа във всяка среда. Те са спокойни, подобряват работната среда и са добри в работата в екип.
Те не само знаят как да регулират своите тревоги, тревоги и негативност. Те също така улесняват другите в тяхната среда да се приспособят към този вид емоционална хармония.

3. Приемане на несигурност и неяснота
Едно нещо, за което личностите с висок потенциал са наясно е, че нещата никога няма да бъдат такива, каквито те искат.
Компаниите и светът като цяло са почти винаги хаотична среда. Поради това често се появяват трудности и заедно с тях несигурност.

Личностите с висок потенциал не се притесняват ни най-малко, че възникват неочаквани събития. Те са подготвени за тях. Техните проактивни умове приемат трудностите предварително. Следователно те са мотивирани да се справят с тях.

Вместо да се зациклят в това, което не могат да променят, те не се колебаят да бъдат креативни. Те ще намерят хиляди предложения и възможности като отговори на своите проблеми.

4. Любопитството да се познават и откриват нови пътища
Какви бихме били ние като хора без любопитство? Този инструмент на живота и нашия човешки потенциал обаче губи инерция с годините. Самото образование, рутинна и силно негъвкава работна среда могат напълно да намалят тази способност.

Въпреки това личностите с висок потенциал подкрепят тази добродетел. Всъщност те използват любопитството си, за да учат, откриват и прилагат нови подходи.

5. Смелост
Смелостта ни позволява да си проправим път, когато времената станат трудни. Тя е това, което ни помага да излезем отвъд установеното, за да отстъпим място на новото, за да подобрим нашата реалност.
Следователно личностите с висок потенциал се отличават с това, че не се страхуват да се изправят срещу нещата, които им се изпречат на пътя. Те се сблъскват с рискове с уравновесеност, защото се доверяват на собствените си способности.

6. Конкурентоспособност с цел подобряване
Конкурентоспособността понякога може да създаде търкания и дори конфликти в една организация. Въпреки това в тези случаи личностите с висок потенциал използват конкурентно мислене, за да подобрят и преодоляват препятствията. Освен това те не се колебаят да обединят екипите си, за да ги направят по-конкурентоспособни. Това помага на организациите, за които работят, да продължат напред и да се позиционират на добри позиции на пазара.
И накрая трябва да споменем, че личностите с висок потенциал са надеждни. Те са опитни фигури, когато става въпрос за извличане на най-доброто от другите, за да работят с тях в същата посока.
Те карат всеки сценарий да прерасне в иновации, напредък и устойчивост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X