Напишете дума/думи за търсене

Енеаграма: какво представлява и кой номер си?

Енеаграмата е изключително полезен тест, когато става въпрос за личностно развитие.

Това е нещо повече от тест за личността. Той е мощен инструмент, GPS, който ни води към приключението на себепознанието. Чрез него може да открием по-добро самочувствие и взаимоотношения, по-голяма вероятност за щастие.
Енеаграмата е строго научен подход със здрава основа и съответните изследвания.

След като опознаете своя енеатип, някои неща ще ви се случат. Първото е, че ще почувствате вътрешно пробуждане.
Ще се отворите към света около вас и тогава ще направите стъпка към второ измерение. Ще откриете, че сте по-способни да направите нещо невероятно: да живеете живота си по начин, който ви прави създател на вашето собствено щастие.

Събудете се, спите твърде дълго
Тайната на щастието - щастието като състояние на съществуване, а не временно чувство - е в това да познаваш себе си по-добре. Това казва Enneagram Institute - ресурс за личностно израстване и разработчик на различни курсове за личностна енеаграма.

Никой не може да създаде пълноценен живот, ако не започне с изясняване какви са неговите страсти, темперамент, когнитивни пристрастия и преобладаващи емоционални стратегии. С други думи, всичко, което формира прекрасното и от време на време хаотично платно на нашата личност.


Какво представлява енеаграмата?
Енеаграмата е карта на човешката природа, която ни помага да опознаем себе си по-добре. Ние ставаме по-способни да поемем твърд, автентичен, отговорен контрол над живота си. Този ценен тест за личността очертава девет основни поведенчески модела (енеатипове).

Това е стара система за класификация на човешката личност. Тя е преформулирана през вековете и сега е основен инструмент за психолози, треньори, отдели по човешки ресурси и дори актьори, които искат да вникнат по-дълбоко в персонажите си.

Всички имаме определено място на тази карта на човешката природа. Да научим какво е, да може да го посочим и да го разберем ще отбележи повратна точка преди и след в живота ни.
Енеатипът на всеки човек се корени в детството и не се променя в хода на живота ни.
В рамките на 9-те енеатипа има 27 подтипа. Научаването и използването им ще ни помогне да започнем да работим върху правилните видове промени за вашия тип личност, за да достигнем потенциала си. Ако не го направим, ще се окажем в най-невротичната, ограничителна част от всеки енеатип.

Има число, което ви определя, и то ще отвори врати
Номерът, който ви дава енеаграмата, не е етикет. Да бъдеш миротворец, художник или лидер няма да ви бетонира завинаги. Вместо това ще ви даде прозорец, през който може да погледнете, за да разберете света малко по-добре, и след това да отворите нови прозорци.
• Ще разберете, че във всяко число на енеатип има група страхове, несигурност и ограничителни нагласи, които ще възпрепятстват личностното израстване. Но с енеаграмата ще се научите да идентифицирате страховете си, за да ги преодолеете.
• Всяко число има свои собствени предимства. Има определени уникални и отличителни способности, които има само вашият енеатип. С енеаграмата ще може да подобрите силните страни на вашата личност.
• Друго невероятно нещо, което този инструмент прави възможно, е опознаването на други хора по-добре и по-безопасно. Самопознанието дава възможност да се определи кои видове хора ще ни направят щастливи.

Енеаграмата е интересен, полезен и ефективен тест за постигане на промените, от които всички се нуждаем, за да бъдем по-щастливи.
Тя трябва да се използва разумно. Не е достатъчно просто да знаете кое число ви определя. Трябва да го разберете, да отделите подтиповете и да обработите по-добре емоциите си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X