Напишете дума/думи за търсене

Кога трябва да простим изневярата и как да го направим

Изневярата наранява дълбоко връзката, но завинаги ли го прави?
Вредата, която неверността причинява на едни романтични отношения, е неоспорима. Това обаче не винаги трябва да означава край. Трябва ли да простиш изневярата?

Тя е една от основните причини за раздяла. Това обаче не е причина само по себе си. По-скоро това е резултат от поредица от неуспехи, които вече присъстват във връзката. Поради тази причина един от членовете на двойката решава да опита да бъде с друг човек.

Защо хората са неверни?
Няма единствена причина, когато резултатът е изневяра.
С този акт човек може да се справя с егото, досадата или порядките на обществото, които крещят в ушите ни: „Това не означава нищо“, „Никой не трябва да знае“ или „Няма да нараня никого“.

Понякога любопитството към забранения плод също кара човек да опита това, което е „там“, без да се съобразява, че с това излага на риск ценната и солидна връзка, която вече има.

Изневярата може да бъде и резултат от липса на комуникация или знак за края на любовта. В много случаи неверникът се опитва да запълни празнота, която се е настанила в официалната връзка, и да задоволи нужда, която по някаква причина не е била удовлетворена.

Струва ли си да простиш?
Ясно е, че е много трудно веднага да си възвърнеш способността да обичаш и да вярваш отново.
Въпреки това винаги е важно след големия удар да разсъждавате върху това колко ценна е връзката, за да решите дали да й дадете втори шанс или да я прекратите окончателно.

• Ако човекът, който ви е предал, покаже покаяние, колко бихте загубили, ако не опитате отново? Бихте ли се чувствали по-щастливи? Какви гаранции бихте имали, че това няма да се повтори? Наистина ли ви изненада или усещахте, че нещо не е наред с връзката?
• Анализирайте дали изневярата трайно разрушава всичко, което е работило преди. След опустошителен ураган може да се роди цвете, което е много по-силно и по-красиво от това, което вятърът брутално е отнесъл.
• Може би прощавате на партньора си, но не искате да споделяте отново съвместен живот. Понякога раздялата е най-добрият начин да спрете да се наранявате.

Как да простим

1. Отделете малко време насаме, за да се отпуснете и да помислите върху важността на това дали да опитате отново без влиянието на външни фактори (семейство, приятели или дори партньор). Не позволявайте никакви икономически проблеми или мисълта „какво ще кажат хората“ да повлияят на вашето решение.

2. Поддържайте високо самочувствие. Честно преценете колко сте допринесли за това, което преживявате, и помислете какво може да направите за това сега.

3. Уверете се, че партньорът ви наистина се разкайва и е отдаден да поправи нещата, като полага упорити усилия, които може да отнемат месеци или дори години.

4. Водете обширни и искрени разговори, в които ясно споделяте всичко, което чувствате. Това включва размера на болката, причинена от действията на партньора ви, и колко много това е нарушило чувството ви за сигурност. Освен това проучете задълбочено защо се е случила изневярата.


5. След като изясните тези първоначални точки, поддържайте много по-отворена линия на комуникация с партньора си, отколкото сте имали преди акта на изневяра.

6. Не се обсебвайте от третото замесено лице. Не го търсете и не разследвайте живота му.

7. Увеличете времето, което прекарвате в споделяне на общи интереси с половинката.

8. Когато почувствате, че може да започнете отначало, предложете да заживеете отново заедно и този път се уверете, че имате много по-честни и отдадени отношения, така че болезненият инцидент да не се повтори.

Вие сте увредената страна, така че само вие да знаете колко време ще ви е необходимо, за да се излекувате, и дали си струва да простите. Окончателното решение е ваше.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X