Напишете дума/думи за търсене

Плантейнът лекува гастрит и язва

Гастритът може да бъде предизвикан от няколко причини. Най-често срещаната е в резултат на хранене с богата на наситени мазнини диета и твърде много пикантни подправки.
Това, което се случва, когато имаме гастрит, е, че стомашната лигавица, която са клетките, които покриват вътрешността на стомаха, се възпалява. Нейната функция е да предпазва този орган от въздействието на стомашните сокове, които са силно киселинни.

Практикуващите традиционна медицина използват плантейн - зеления банан, в продължение на много години като естествено лекарство.

Зелените банани могат да бъдат много ефективно допълнение към конвенционалните лечения за гастрит, тъй като съдържат левкоцианидин - биофлавоноид, който подпомага заздравяването на тъканите.

Тези плодове могат да се използват пресни, сушени или смлени. Всяка от тези форми на консумация е еднакво ефективна според специалисти по конвенционална медицина и алтернативни или допълващи терапии.

Лечение на язви със зелени банани
Зелените банани съдържат мощна съставка, която може да стимулира заздравяването на стомашната лигавица.

Група изследователи от Обединеното кралство публикува статия, в която обясняват усилията си да идентифицират активните съставки, съдържащи се в зелените банани за борба с язви. За да докажат благоприятните ефекти при естественото лечение срещу гастрит и физическите увреждания, които това състояние може да причини, те си поставят задачата да сравнят резултатите, получени от смлян зелен банан и левоцианидин, изолирани и синтезирани в лаборатория.

Резултатът е, че двете вещества ни предпазват много ефективно от язви и ерозия на стомашните и чревните тъкани.

Тези учени стигнали до заключението, че зеленият банан е много ефективно и мощно средство за облекчаване на пептична язва, когато е на прах.


Други ползи от зеления банан
• Помага ви да отслабнете: Това е така, защото устойчивото нишесте има половината от калориите от конвенционалните въглехидрати. Освен това осигурява и фибри.
• Той намалява лошия холестерол и повишава добрия.
• Предотвратява диабета: Това се дължи на факта, че регулира нивата на кръвната захар.
• Осигурява енергия и помага за изгарянето на мазнините.

Винаги помнете обаче, че никога не трябва да спирате да приемате лекарствата, предписани от вашия лекар. Разбира се, може да използваме естествени лечения и това е силно препоръчително, но никога не трябва да заместват това, което е предписано от здравен специалист.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X