Напишете дума/думи за търсене

7 причини, поради които лошият секс всъщност е добър за нас, според науката

Преди доста години имах връзка, в която с партньора ми правехме секс само по празници. Шокиращо на пръв поглед, нали? Но, слава богу, в нашата държава често празнуваме.

Проблемът със сексуалния ни живот беше, че не бяхме съвсем съвместими и мъжът до мен отказваше да комуникираме помежду си това, което ни липсва в леглото.
Аз пък смятах, че той се целува ужасно, защото постоянно се опитавше да ме удави със слюнката си.
Започнах да мразя да го целувам и това се отрази негативно на сексуалния ни живот, който макар и рядко, все пак не беше геройски загинал.

В крайна сметка, науката успя да оправдае нашите усилия между чаршафите, откривайки доста ползи от калпавия секс, който се оказа по-добър от липсата на секс изобщо.

1. Сексът може да помогне за подобряване на имунната система
Хората, които правят секс често, имат по-високи нива на имуноглобулин А (IgA). Работата му е да се бори с нахлуващите организми в неговите входни точки. С две думи, действа като фейс контрол убиец, понижавайки или спирайки активирането на имунната система на тялото.

2. Здравословен е за сърцето
Сексът поддържа нивата на естроген и тестостерон в баланс и хората, които правят секс поне два пъти седмично, са по-малко склонни да развият сърдечни заболявания, отколкото тези, които го правят по-рядко.

3. Сексуалната активност помага при стрес и помага за понижаване на кръвното налягане
Сексът освобождава химикалите в тялото за добро настроение, които повишават удоволствието и увереността.

4. Сексът е упражнение и може да ускори сърдечната честота, да изгори калории и да укрепи мускулите
Бонус – плътските занимания може да помогнат на вашия баланс и гъвкавост.


5. Естественото болкоуспокояващо средство
Сексът освобождава хормони за намаляване на болката и може да помогне за блокиране на дискомфорта в гърба и краката, както и при предменструален синдром, артрит и главоболие.

6. По-добър сън при редовен секс

7. Може да помогне за контрола на пикочния мехур, тъй като укрепва мускулите на тазовото дъно
Но за някои хора големите ползи от секса не са достатъчни, за да премахнат негативите на лошия секс. Част от проблема идва от очакванията за това как смятат, че трябва да се чувстват, какво искат или какво правят по отношение на секса и какви са реалностите.

Те смятат, че всяка среща между чаршафите трябва да бъде дива, страстна, с множество оргазми за всеки, и с повече акробатични пози. Когато очакванията им не съвпадат с това, което всъщност се случва, хората могат да се съмняват, че знаят какво правят и как го правят.

За да имате повече добър секс, отколкото лош, трябва да сте напълно наясно как се чувствате и какво искате.
Може би просто искате да се гушкате или може би едно набързо е това, което ви харесва в момента.

Стига да знаете какво искате и какво сте физически в състояние да правите, не забравяйте да кажете на партньора си за какво сте в настроение, след това сексът ще бъде много по-добър.

Бъдете честни с човека до вас, но по-важното е да бъдете честни със себе си и да поемете отговорност за сексуалното си преживяване. Лошият секс не е по вина само на един човек. Ако любовникът ви не прави неща, които ви харесват, или не ги прави по начина, по който ви се ще, кажете му.

Има толкова много ползи от страхотния секс, защо бихте искали да ги пропуснете?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X