Напишете дума/думи за търсене

5 знака, че си възрастен индиго

През последните години терминът деца индиго се използва за обозначаване на малчуганите, които описват превъзходно състоянието на човешката еволюция в контекста на школата на мисълта на Ню Ейдж, тази на етичен, умствен и духовен прогрес.

„В края на Втората световна война започват да се раждат деца индиго, като броят им се увеличава през 70-те и 80-те години", обяснява психологът Естер Моралес Леон. Много от тези някогашни деца, вече са достигнали зрялост. Станали са възрастни, които не знаят дали принадлежат към тази група, и поради това изпитват затруднения, когато става въпрос за разбиране на себе си и управление на емоциите си.

Доктор Моралес Леон обяснява, че задачата на хората индиго е да приемат себе си, да ценят себе си и да открият личната си мисия в живота, като използват за това всички свои вродени таланти, както и повишеното си ниво на осъзнаване. „Всичко това да бъде истински принос за еволюцията на планетата“ , категорична е тя.

Кои са основните характеристики на възрастните индиго?

"Душата е това, за което живеем, чувстваме и мислим."
-Аристотел-

Чувстват се различни от другите
Личностите на хората индиго са изградени от висока чувствителност интелигентност и креативност. В резултат на това те са страстни натури и проявяват голяма съпричастност към заобикалящата ги среда. Въпреки това хората индиго се чувстват различни от другите, което ги затруднява да се адаптират към социално наложения модел на живот.

Трудно им е да толерират мързел и немарливо свършена работа. Предпочитат да работят сами и на ръководни позиции, както и да си сътрудничат в групи, но по индивидуален начин.

Лесно разпознават лъжата
Вярно е, че никой не обича лъжите, колкото и малки да са те. Хората индиго имат силно развито чувство за справедливост, не обичат лъжата и фалша, когато става въпрос за връзка с хората около тях или със самите тях. Те са по-интуитивни и лесно откриват други реалности, различни от техните собствени, което им дава възможност да разпознават грешки без почти никакви усилия.

„Човешкото тяло не е нищо друго освен външност и крие нашата реалност. Реалността на душата."
-Виктор Юго-

Духовни са
От ранна възраст хората индиго се радват на високо ниво на себеосъзнаване, като успяват да бъдат проницателни и интуитивни. Те се радват на вродена вътрешна мъдрост, развивайки абстрактна мисъл от ранна възраст. Освен това те притежават страхотни умения, когато става въпрос за реализиране на мечтите си и това, което са си поставили за цел. Поради тези си таланти, те трябва да правят неща, с които да променят и подобрят света.

Виждането на вътрешното щастие по съзнателен начин, като ежедневен приоритет, е един от основните признаци на личностите с висока чувствителност и способност да разбират живота, какъвто е случаят с хората индиго. Разбирането на света чрез духовност, усещанията на тези, които обичат най-много, или съветите за самопомощ, за да работят върху вътрешното си развитие, са елементи от ежедневния им живот.

Те имат паранормални преживявания
Има хора, които твърдят, че децата индиго се радват на паранормални способности като телепатия или способността да четат мисли, по-голям капацитет за емпатия или по-високо ниво на креативност. Наричат ги индиго, защото се вярва, че тези деца имат аура с този нюанс.

Когато говорим за психични преживявания, имаме предвид предчувствия, преживявания извън тялото и/или чуване на гласове. Има много човеци, които вярват в способностите на определени хора да влизат в контакт с други измерения, да възприемат енергията около нас, да визуализират мислено и да мечтаят за ситуации, които ще се случат в бъдеще, или да имат въображаеми приятели.

Те са силно чувствителни хора
Хората индиго споделят изключително чувствителна емоционална личност, изразяват емоциите до най-дребния детайл или са в състояние да направят обратното, като изобщо не показват емоция. Те са много изразителни сексуално, но могат да отхвърлят сексуалността от скука или с намерението да постигнат по-висока духовна връзка. Те търсят смисъла на своето съществуване, своята мисия в живота и разбирането на света.

Вярно е, че не се чувстваме по един и същи начин всеки ден и за щастие може да разчитаме на различни механизми за изразяване на нещата, които ни се случват. Проблемът обаче се крие в обема на вариациите в нашите емоционални състояния. Поради тази силно развита чувствителност към собствените си емоции и тези на другите, хората индиго се колебаят от тъга до пълно отчаяние.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X