Напишете дума/думи за търсене

Харесва ли ни това, което отразява нашият партньор огледало?

Има много хора, в които може да видим отражение на себе си, като семейство или приятели. Най-значимата връзка обаче е тази с партньора ни. Ако очите ни са отворени, тогава ще сме наясно, че нашият партньор е нашето огледало.

Истината е, че ако поддържаме отворен ум с половинката си, ще си позволим да бъдем по-верни на себе си. Освен това ще забележим много неща, с които може би невинаги сме наясно.
Ако обаче любимият ни е огледало, как може да видим себе си отразени в него?

Не той, а ти
Притеснява ли ви, че партньорът ви оставя леглото неоправено? Искате ли да спрете да бъдете такъв перфекционист? Изнервя ли ви, че другият е толкова независим? Всички тези въпроси съдържат гняв, известно негодувание и нервност относно поведението на човека до вас. Но помнете: той е вашето огледало.

Какво значение има, ако партньорът ви винаги оставя леглото разхвърляно? Може би, вместо да се оплаквате, трябва да се запитате защо сте толкова негъвкави спрямо това.

Ако партньорът ви има мания по чистота и подредба до степен да бъде перфекционист, трябва да погледнете и да видите в кои аспекти не се отдавате на 100%.

Ако ви изнервя, че любимият ви е независим, стои навън с приятелите си до късно и се чувствате малко изоставени, запитайте се дали вашият партньор е центърът на живота ви? Имате ли време за приятелите си или за себе си?

Всеки е различен
Всеки човек е различен и тълкуването на това, което ви притеснява в другия, може да бъде напълно различно. Важното е да го осъзнаете.

Мразите ли начина, по който говори толкова гръмко? Срамувате ли се, че е такъв зевзек? Ако е така, трябва да осъзнаете, че нещата, които ви притесняват, също са част от вас и затова ви създават дискомфорт.

Помислете за момент върху първия въпрос. Ако партньорът ви оправи леглото, вие няма да забележите; това не би означавало нищо за вас. Но в момента, в който не го направи, това отразява липсата на гъвкавост в някои аспекти от живота ви, които трябва да разрешите.


Вашият партньор е вашето огледало и ще ви помогне да опознаете себе си по-добре
Фактът, че вашият партньор е вашето огледало, не е лошо нещо; точно обратното е. Това е помощно средство за по-добро опознаване и отваряне на очите ви за реалност, която сте склонни да отричате.

Болезнен, но ясен пример е, когато хората са малтретирани. Какво отразява малтретираният човек? Че не се уважава: малтретира себе си. Колкото и да е трудно да се признае, това е истина. Той злоупотребява със себе си, като дава власт на някого, който не го обича.

Ако партньорът ви е огледало, възползвайте се от него!
Погледнете се в огледалото, без да носите маски, без да отричате фактите и без да искате да бъдете някой, който не сте.

Приемете грешките си и недостатъците си. Това ще ви позволи да опознаете себе си по-добре, да вземете съответните решения и дори да се промените към по-добро.

Променете начина, по който се справяте с хора или обстоятелства, които ви карат да вярвате, че сте жертвата, когато в действителност те ви помагат.

Научете се да бъдете по-силни, да промените посоката, да поемете контрола над собствения си живот. Гледайте право в очите на вашите недостатъци, така че те да престанат да бъдат такива и вместо това да ви укрепват.

Ако вашият партньор е вашето огледало, какво отразява той?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X