Напишете дума/думи за търсене

8 страхотни причини да имаме бебе по-възрастни

Ако се чудите кога е най-добрата възраст да имате деца или дали сте твърде стара, за да бъдете майка, има няколко неща, за които да помислите.

От биологична гледна точка, колкото по-млад станете родител, толкова по-добре. Но какво ще кажете да разгледаме времето след раждането на бебето?
В тази статия споделяме 8 причини за това колко страхотно е да си по-възрастна майка.

1. Вашият кръг за поддръжка вероятно ще бъде по-силен
Колкото по-възрастни сте, толкова повече хора сте срещали. Това със сигурност ще означава по-качествен приятелски кръг.
Приятелите, които са останали с вас до тридесетте или четиридесетте ви години, са по-склонни да ви подкрепят през бременността и майчинството, отколкото всички онези другари, които сте имали през двадесетте, чиито имена отдавна сте забравили.

Колкото по-възрастен си, толкова по-вероятно е и родителите ти да са се пенсионирали. Грижата за децата е скъп. Наличието на богати на време баби и дядовци подръка може да промени света на една майка.

2. Не се чувствате ограбени от живота
Когато имате малки деца, може да ви се струва, че животът ви е свършил, преди дори да е започнал.
Все още не сте направили всичко, което сте искали да направите и сега имате мъничко човече, чиито нужди трябва да поставите пред вашите собствени.

Когато станете по-късно родител, означава, че сте имали повече време да живеете собствения си живот, така че е по-малко вероятно да изпитате този вид съжаление.

3. Вероятно сте в по-добро финансово положение
Когато сте на двадесет и началото на тридесетте, все още може да се чудите как да напреднете в кариерата си, да пътувате и да спестявате за първоначална вноска за дом.

Колкото по-възрастни сте, толкова по-вероятно е да сте преминали през тази фаза от живота си, вече да не живеете от заплата до заплата и да имате добри спестявания зад гърба си.

Финансовата сигурност идва с цял набор от предимства: може да си позволите повече терапии за фертилитет, ако е необходимо.
Не е нужно да се притеснявате, че ще фалирате. Може да сте в състояние да вземете по-дълъг отпуск по майчинство и, разбира се, ще може да плащате за повече неща за вас и вашето дете.

4. Вие сте по-мъдри и имате по-добра гледна точка за живота
Колкото повече сте преживели, толкова по-добро разбиране вероятно ще имате за света.
Ще научите повече житейски уроци и умения и ще развиете по-съдържани мнения, които ще ви направят по-мъдър и полезен родител.

5. Учили сте се от грешките на приятелите си
Вероятно е, ако сте на тридесет, четиридесет или петдесет години, много от приятелите ви вече отдавна са станали родители. Това може да работи във ваша полза.

Първо, може би сте били леля или кръстница и сте успели да тренирате родителските си умения върху нечие друго дете.
Второ, видели сте какво е родителството и какви клопки носи то, така че имате по-добра представа какво да очаквате, какво да не правите и какъв родител бихте искали да бъдете.


6. Вашето дете може да има по-малко трудности и да е по-здраво
Датско проучване установи, че децата на 7 и 11 години, родени от жени на възраст над 35 години, изпитват по-малко емоционални, социални и поведенчески затруднения, отколкото другите деца.
Това може да се дължи на факта, че по-възрастните майки имат по-стабилни взаимоотношения, по-добре образовани са, по-зрели и са по-положително настроени към раждането на деца.

Друго проучване установи, че децата под 5 години с по-възрастни майки са по-здрави от децата с по-млади майки.
Оказва се, че децата с по-големи майки не претърпяват толкова много инциденти, имат по-малко социални и емоционални затруднения и са по-напреднали по отношение на езиковото си развитие.

7. Може да живеете по-дълго
Според няколко проучвания, ако имате бебе на тридесет или четиридесет години, имате по-голям шанс да живеете по-дълго от жените, които имат деца по-рано.

8. Познавате себе си по-добре
Колкото по-стари ставате, толкова по-добре опознавате себе си, своите силни, слаби страни и нещата, които натискат бутоните ви.
Имате по-добра представа как да се грижите за себе си и как да получите това, което искате.

Колкото по-самосъзнателни, стабилни и уверени сте, толкова по-силна и по-спокойна майка ще бъдете.

Вашето дете ще се възползва от това, че сте по-спокойни, по-уверени и по-спокойни с това, което сте.

Не само ще бъдете по-добър модел за подражание, но и ще бъдете по-добър учител и защитник на детето си.

Родителството никога няма да бъде лесно и със сигурност има аспекти на майчинството, които са по-трудни, колкото по-възрастни сте.
Но има много предимства, които идват с възрастта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X