Напишете дума/думи за търсене

Отървете се от брадавиците с чесън и лимон

Когато става въпрос за премахване на брадавици от кожата, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да посетите дерматолог и да оцените възможностите за лечение, които той предлага.
В зависимост от случая те са различни.

Например при обикновени брадавици обикновено е удачно прилагането на салицилова киселина, докато при нишковидните брадавици обикновено се препоръчва отстраняване със скалпел или течен азот.

Брадавиците се причиняват от инфекция с човешки папиломен вирус (HPV), който има около 70 подтипа.

HPV внезапно ускорява растежа на клетките. С течение на времето причинява безболезнени и доброкачествени израстъци, които се разпространяват много лесно.

Въпреки че присъствието им не представлява сериозен здравословен проблем, то е признак за отслабена имунна система. Освен това са естетически проблем.


Чесънът и лимонът като антибиотик
Чесънът е в списъка на храните, за които хората твърдят, че са естествени антибиотици.
Въпреки че му се приписват антибиотични и антимикробни свойства, предвид съдържанието му на алицин, изследванията показват, че за да се възползвате от тези свойства, трябва да бъдат изпълнени определени лабораторни условия.

Поради тази причина, поставянето на чесън върху брадавица, за да я премахнете, може и да не постигне желания ефект, а да причини сърбеж и дори да изпитате дразнене.

Лимонената киселина в лимоновия сок може да превърне този плод в естествен антибиотик. От своя страна, се смята, че неговите хранителни вещества (включително витамин С) помагат за регулиране на pH на кожата и по този начин коригират кожни заболявания като брадавици.

Макар този цитрус е кисел и богат на витамин С, това не означава, че действа като антимикробно средство или че може да има някакъв специфичен принос за здравето на кожата, когато се прилага директно върху нея.

Въпреки това в народната медицина е известна рецепта за лечение на брадавици с чесън и лимон. Представяме я на вашето внимание.

Съставки
• 1 скилидка чесън
• Сокът на 1/2 лимон

Смачкайте скилидката чесън, докато се получи гъста паста. След това го смесете със сока от половин лимон. Изчакайте няколко минути, докато съставките стегнат. Нанесете директно върху брадавицата. Уверете се, че сте покрили засегнатата област и сложете лепенка, за да оставите да действа за една нощ. На следващия ден изплакнете кожата си с много вода и я подсушете добре. Повтаряйте всяка вечер, докато брадавицата изчезне.

Важни препоръки
Никога не се опитвайте насилствено да премахнете брадавицата с ръцете си или какъвто и да е инструмент. Това може да причини нараняване и инфекция, много по-лоши от естетическите проблеми на обикновена брадавица.

За да се предотврати разпространението на брадавици, не използвайте повторно предмети, които са имали директен контакт с тях (памук, кърпи, лейкопласт и др.). Ако трябва да ги използвате, не забравяйте първо да ги дезинфекцирате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X