Напишете дума/думи за търсене

Да сънуваш война: какво означава това?

Няма нищо категорично, когато става въпрос за сънища.
Някои са приятни, а други тъжни. Има абстрактни и реалистични. Сънуването на война е сред последните и често е преживяване, което, въпреки че не е реално, генерира чувства на истински дискомфорт, напрежение и стрес у сънуващия.

Последните проучвания потвърдиха хипотезата за непрекъснатост. Това означава, че сънищата са продължение на преживяванията, които хората са имали в будния си живот. Следователно, реалността и сънищата са двете страни на една и съща монета, само че във втория случай преживяванията се проявяват по по-разширен, фантастичен и свободен начин.
Ако сте били многократно изложени на източници на стрес през последните дни или в миналото, отговорът на сънуването за война може да се намери там.

1. Посттравматично стресово разстройство
Някои проучвания и изследвания са установили, че сънуването на война е относително често срещано при хора с посттравматично стресово разстройство. Не е нужно да сте участвали пряко във война. Всъщност всяко преживяване, което ви е причинило силен стрес в миналото или настоящето, може да доведе до този вид съновидение.

2. Конфликти и напрежение с приятели и семейство
Войната е синоним на конфликт и напрежение. Следователно, сънят може да се отнася до епизоди на конфликт или високо напрежение с приятели или семейство. В този случай сънят намеква за ситуации в собствената ви среда, които ви влияят толкова много, че започват да се отразяват в сънищата ви.

Конфликтът може да бъде физически, вербален и емоционален. Вашата роля в сънуваната война е ролята, която играете в реалността на този конфликт. Например може да сте обикновен зрител, да участвате активно или самият вие да бъдете атакуван. Ако случаят е такъв, оценете околната си среда, докато сте будни, за да се опитате да управлявате проблема по най-добрия начин.

3. Имате хаотичен живот
Един от първите образи, които изникват пред нас, когато мислим за война, е безпорядъкът. Мислим за отломки, шум, бедствия, смърт и хаос.
Като се има предвид тази символика, вероятно сънят ви се отнася до момент на безредие в живота ви.

Безпорядъкът може да се прояви по много начини: във вашата диета, вашето здраве, начина, по който организирате ежедневието си, управлението на свободното си време, вашите финанси, вашите междуличностни отношения и много други.

Проверете какъв контрол имате във всички тези области и помислете дали не сънувате война поради собствената си безредна и хаотична ситуация.

4. Загубили сте любим човек
Мисленето за война също е мислене за смъртта. Хиляди, а понякога и милиони войници и цивилни умират във война. Следователно, сънуването на война може да намеква за скорошна загуба на любим човек. Може дори да е загуба на домашен любимец.


5. Вие сте по средата на конфликт
Не е задължително да участвате в него, може просто да сте зрител отстрани. Въпреки това, когато сте в ситуация от този тип, винаги се страхувате, че изходът от конфликта също ще ви повлияе.
Тази символика е най-силна, ако в съня си вие сте цивилен, който се опитва да избяга от война или сте въвлечени в нея.
Сънуването на война може да показва, че преживявате конфликтна ситуация.

6. Вие се занимавате с вътрешна битка
Помислете за възможни вътрешни конфликти и проблеми. Например депресия и тревожност. Справянето с тези разстройства е вид война.

7. Замисляте се относно избор, който се страхувате да направите
Сънуването на война може също да означава, че изпитвате съмнения, когато правите избор. В крайна сметка войната е верига от решения, заповеди, спуснати отгоре.

Ако трябва да вземете наистина важно решение, което ще промени хода на живота ви и на хората около вас, умът ви може да ви подготвя за това преживяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X