Напишете дума/думи за търсене

5-те най-критични неща, на които трябва да научим децата си за секса

Какво се случва, когато децата ни започнат да задават въпроси? Но не от онези, свързани с околната среда, ами с намерение да разширят познанията си за секса?

Почти платоническата версия за това как се правят бебета е напълно приемлива за малките деца, докато големите имат своите потребности да научат истината за секса и тя да не бъде захаросана.

Може да не е време да обсъждате тези неща с децата си (и само като си помислите за това може да накарате лявото ви око да започне да потрепва от безпокойство), но начина, по който мислите за секса, влияе върху това как наследниците ви ще мислят за него, когато дойде моментът да го направят за първи път.

Без значение какви ценности искате да внушите на децата си относно това кога, къде и защо сексът може да е подходящ, важно е да им помогнете да разберат тези няколко неща:

1. Сексът е нормална част от живота
Хората са програмирани да искат да правят секс. Те не са странни, защото са заинтересовани или любопитни. Ако хората не правят секс, те не могат да имат бебета и тогава човешката раса ще изчезне. Това е генетично.

2. Сексът е физиологичен
Има специфични части на тялото, които са създадени да правят специфични неща. Тези функции са важни, защото когато ги разберете, разбирате как сексът може да бъде добър... или лош.


3. Сексът може да се превърне в емоционално влакче без подходяща психическа подготовка
Колко от нас са били учени, че сексът е любов? През повечето време става въпрос за присъщата ни нужда да го имаме в живота си.

4. Вие контролирате собственото си тяло
Това е трудно, защото мозъкът понякога остава на заден план, когато се включат тези физиологични желания. Всяко момиче и момче трябва да знаят, че когато става въпрос за тялото им, те го контролират!

5. Никога не се чувствайте неудобно да говорите за това
Сексът не трябва да е тема табу, стига да се обсъжда с някого, когото децата ви уважават и с когото се чувстват добре. Говоренето за секс може да им помогне да разберат дали са готови или не.

Не се тревожете за децата си. Ако им дадете основите, те ще го разберат. Освен това, кой иска да говори с майка си за последните модели вибратори и аналния секс? За това са приятелите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X