Напишете дума/думи за търсене

Защо тийнейджърките обичат лошите момчета?

Въпреки че живеем в свят, в който жените са отговорни за много големи постижения, младите жени, излизащи с лоши момчета, остават често срещано явление.
Все още е сравнително чест о тийнейджърките да са очаровани от пакостници.

Проведени са няколко изследвания относно увеличаването на насилието сред тийнейджърските двойки. За съжаление, това е явление, което се разраства. Също така често включва стереотипа за лошо момче и тийнейджърката, която е влюбена в него.

Проучване, направено от университета в Уелва , показва, че момичетата са по-склонни да подбуждат към физическо и вербално насилие, докато момчетата са склонни да подбуждат към сексуално насилие и насилие в отношенията.

Феноменът на лошото момче
Лошите момчета въплъщават модел на мъжественост, характеризиращ се със смелост, дързост, самочувствие и аура на неуязвимост. Този стереотип има вид на литературния епичен герой, който изглежда непобедим и също изглежда, че му липсват определени емоции. Сякаш нищо не може да го трогне.
Всъщност тази фигура представлява класически модел на мъжественост, който е пропит с еротични качества в определени култури. Освен това лошото момче изглежда солидно, което е привлекателно в юношеството, когато често всичко може да се почувства доста разклатено.

В резултат на това има много тийнейджърки, които предпочитат лоши момчета, защото представляват форма на сигурност и привидно безопасно място, точно когато започват да се отделят от родителите си. Този тип момчета често олицетворяват защитна бащина фигура.


Насилие между млади двойки
Лошите момчета често са извършители на насилие, основано на пола.
Начинът, по който се случва насилието в тези двойки, е различен. Обикновено започва с чувство на притежание и сексуални изисквания. Например изключително обичайно е младите жени, които излизат с този тип момчета, често да приемат хапчето след секс. Това е така, защото те вероятно нямат контрол върху времето на сексуалните си срещи, които няма как да съобразят с конкретната фаза на месечния си цикъл, и момчетата отказват да слагат презервативи.

Девойки, помнете, че прекомерната употреба на хапчето след секс може да има важни последици за здравето ви.

Младите жени, склонни към установяване на този тип връзки, също са склонни да станат зависими от партньорите си. Често се случва, че дори след нападение или ограничителна заповед, те се връщат при момчето и възобновяват връзката.

Въпреки това наличните проучвания показват, че не е добра идея родителите да забраняват този тип връзки, тъй като това често има обратен ефект. Обикновено тийнейджърката тълкува тази забрана като пречка, която трябва да преодолее, водена от любовта си към гаджето. Не рядко тези забрани правят връзката още по-обсебваща.

Възпитавайте тийнейджърките да избягват насилието
Повечето момичета, които се озовават в този тип връзки, са наясно какво е домашно насилие. Те обаче не разбират, че са жертва на това в собствените си отношения. Ако бъдат попитани, много от тях казват, че са твърдо против насилието над жени и дълбоко ценят правата си. Независимо от това, което казват, то невинаги съответства на действията им.

Всъщност момичетата, които се влюбват в лоши момчета, често се нуждаят от психологическа намеса. Консултация с училищния психолог или лекция от родителите им не са достатъчни. Тези момичета са склонни да се чувстват несигурни или може би имат неразрешена травма или са водени от неподходящи модели за подражание. Следователно, те се нуждаят от нещо повече от кратък разговор.

Освен това е обичайно тези момичета да идват от домове, белязани от насилие по полов признак. Докато те отхвърлят това насилие, на теория те в крайна сметка повтарят заучени модели. В тези случаи е най-добре да се консултирате с психолог. Родителите трябва да се опитват директно да забранят връзката само ако момичето е в опасност от сериозно увреждане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X