Напишете дума/думи за търсене

Само за тийнове: Нищо интересно не ми се случи през ваканцията...

Има неща, за които холивудските продуценти трябва да бъдат съдени и измъчвани дълго в третокласни затвори. Едното е с години втълпяваната от тях представа, че на света има идеални хора, с идеални мерки и те правят идеални двойки с други идеални хора и си живеят с тях щастливо и безгрижно, докато смъртта ги раздели... Другото е втълпяваната от тях представа, че на тийнейджърите постоянно им се случва нещо интересно и вълнуващо. Или ще е появата на странно момиче със свръхчовешки възможности в училището, или ще е някое лято с неизброими преживявания и щуротии, легендарни купони, комични случки, нови приятелства и, разбира се, страстна лятна свалка. Нали разбираш, че в ничий живот не се случват постоянно вълнуващи неща? Това, че няма кой знае какво да разкажеш за своето лято, не е в никакъв случай проблем, а по-скоро нещо нормално.

След бума на социалните мрежи огромен процент от хората започнаха да си съчиняват преживявания или ги хиперболизират. При това не става въпрос само за тийнове. Възрастните също играят тази тъпа игра. Покрай Facebook и Instagram човек лесно изпада в тъга, когато вижда множеството снимки от красиви и интересни места на другите хора, техните хвалби за това колко чудно си изкарват уикенда и изобщо колко невероятен е животът им. Проучвания показват, че над 90 % от тези статуси и снимки са силно преувеличени. Смятай тогава колко са верни разказите на твоите съученици за изключителната ваканция зад гърба им. Не само че не трябва да ги взимаш за чиста монета, но в никакъв случай не бива да се потискаш, че не можеш да разкажеш (да излъжеш) същото.

Дори ти предлагаме следния експеримент: след като половината клас опише колко яка е била ваканцията на всеки от тях, как страхотно са си изкарали и как няма никога да забравят лято 2017, ти шокирай всички с изказването: „Аз пък си изкарах тъпо и много се радвам, щото сега не ме е яд за лятото.“ Ако не друго, поне ще бъдеш от малкото хора, на които всеки ще повярва. А най-вероятно дори ще събудиш известно възхищение. Тайно, разбира се.

През следващите седмици разказите за великите ваканции ще продължат. Всъщност те ще продължат дотогава, докато има публика за тях. Ако те дразнят, не е нужно да седиш на първия ред и да ръкопляскаш. Предложи на приятелите си да си създадете нови спомени и организирайте нещо свежо заедно. Кой е казал, че ваканцията е единственото време за приключения?! Всъщност е точно обратното – най-активните събития стартират, когато всички са се върнали от почивките си и колелото на живота ни се е завъртяло наново. Нито ден не се съмнявай, че днес си получил/а нов и още по-добър шанс за приключения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X