Напишете дума/думи за търсене

6 отличителни черти на най-манипулативните мъже

Изкуството на манипулацията е навсякъде около нас.
Включете телевизора или отворете приложенията на социалните мрежи и ще видите добри примери за хора, които се опитват да ви убедят да купите продукт, да подкрепите политически кандидат или да повярвате, че нещо наистина е истина.
Манипулацията се характеризира с умело и често измамно влияние върху мислите и действията на човека.

Що се отнася до романтичните взаимоотношенията, да бъдеш с коварен партньор, е като да те водят на каишка. Няма да стигнете твърде далеч, преди да ви дръпнат обратно.
Както мъжете, така и жените могат да бъдат манипулатори и че всеки привидно искрен, нормален човек може да развие хитри черти.

Ако вашият партньор проявява следните шест склонности, присъщи на манипулаторите, обърнете внимание на предупредителните знаци заради собственото си добруване.

1. Той е мечтата на всяка жена - в началото
Манипулаторът изглежда неустоимо очарователен при запознанството ви. Под тази фасада той използва измамни тактики, за да постигне своето.

Манипулаторът има две лица: публичната страна, която изглежда като олицетворение на перфектен партньор, и личната страна, която срещат само горките хора, които са преминали през центрофугата на личното му пространство.
Може да очаквате един манипулатор да се държи възмутително недоволно в момента, в който го обвините, че е нещо близко до това, което е в действителност. С течение на месеците или годините слоевете преструвки се отлепват, за да разкрият истинската му същност.

2. Той плячкосва емпатични личности
Когато го срещнете за първи път, той ще демонстрира най-доброто си поведение, което ви кара да се влюбвате в него до уши.
След като развиете истински чувства, той ще започне да ви владее силно, но това няма да е нежно или любящо, а властно, експлоатиращо и оскърбително.

Манипулаторът може да предложи бледа следа от лоялност, за да продължите връзката, но привързаността му към вас ще се окаже илюзия. Вие сте по-податливи да попаднете под контрола на манипулатор, ако сте автентично мил и грижовен човек.

3. Той обича властта
Първата и най-важна любов на манипулатора не сте вие, а властта. Той може да ви убеди да се отдалечите от семейството си, като постоянно изтъква всички недостатъци, които имат. Разбира се, може невинаги да се разбирате с майка си или да се препирате със сестра си, но това не е причина да изоставяте близките си.

И все пак това е точно това, което манипулаторът иска: да ви отчужди от хората, които ви обичат и биха могли да ви наведат на мисълта, че вашият партньор е опасен за вас.

Манипулаторът трябва да запази контрола, защото в момента, в който усети и най-малкото вмешателство в неговата власт, той или ще се нахвърли върху половинката си, или ще прекрати връзката.


4. Той ви кара да се съмнявате в реалността си
Известно е, че манипулаторите използват подли, хитри техники, които повечето хора не възприемат като предупреждения. Ще нарекат вас манипулатор, толкова са убедителни, че ще ви накарат да повярвате в това.

Манипулаторът ще ви убеди, че нещо не е наред с вас, а не с него. Един индикатор за измама в играта е, че имате проблеми с разграничаването на реалността от въображението.

Кога лъже и кога казва истината?
Кога мисли това, което казва, и кога прави нещо?
Ако излизате с манипулатор, може никога да не разберете кое е кое. С течение на времето този вид психологически игри ще ви нанесат сериозно умствено и емоционално въздействие.

5. Той има недоразвита съвест
Казано по-просто, манипулаторът иска да бъдете такъв, какъвто той пожелае, когато пожелае. Той няма проблем да лъже партньора си и да му изневерява.

Психологически манипулаторът не изпитва угризения за действията си. Липсата на внимание му позволява да се отнася към хората като към обекти, а не към човешки същества, достойни за уважение и състрадание.

Мисленето, че всичко се върти около него и нищо не е извън границите, е неговото мислене. Тъй като съвестта му е недоразвита, манипулаторът не изпитва морално желание да играе честно или да третира другите като равни.

6. Той предизвиква конфликтни емоции
„Но как ще разбера, че излизам с манипулатор?“ може да попитате.
Емоциите ви ще подскажат истината, но трябва да позволите суровата реалност да бъде разкрита, без да търсите извинения за партньора си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X