Напишете дума/думи за търсене

Змийската диета - една от най-вредните за здравето

Да си дебел, никак не е лесна работа. Трудно се купуват дрехи. Трудно е да си в стая с хора, които най-вероятно си мислят, че сте твърде мързеливи, безхаберни или недисциплинирани спрямо теглото си.

Трудно е да се движиш в свят, който не е създаден за твоето тяло.
Трудно е да живееш в култура, която толкова цени слабостта, че би те насърчила да навредиш на тялото си, за да я постигнеш.
Каквото и да решите да правите, помислете преди да посегнете към змийската диета.

Първо, какво точно представлява „змийската диета“?
По същество това е да си нонстоп гладен, но с по-засукано заглавие, с някои допълнителни функции. С две думи, спирате да ядете. Смесвате всякакви безвкусни течности, които мое да изпиете, когато почувствате, че сте на ръба на умирачката, но първо изпивате урината си!

Разбира се, че ще отслабнете. Това се случва, когато не се консумира храна. Това обаче не прави тази диета добра идея.

Ето 5 причини, поради които змийската диета е една от най-вредните диети за здравето.

1. Ти не си змия
Змиите са хладнокръвни влечуги. Те разчитат на температурата на околната среда, за да регулират телесната си температура (и по този начин метаболизма). Това означава, че когато е студено, те изобщо не усвояват храната. Това също означава, че повечето змии, които виждате в клетки, са под нагряваща лампа. Оцеляването им го изисква.
Змиите също не раждат живо, не кърмят потомството си, не изпълняват разширени анатомични функции (като ходене) и имат мозък с размера на нокътя на палеца ви.

2. Тялото се нуждае от гориво, за да работи
Постенето само по себе си не е автоматично вредно. Постиш всеки ден. Това е вярно! Ти вечеряш. Лягаш си. Събуждаш се. Прекъсвате гладуването със закуска.
Постенето просто означава да останете без храна или напитки, в зависимост от поста) за определен период от време. Фастингът е важен начин, по който тялото ви нулира нивата си на вещества като инсулин.

Обаче продължаването в продължение на няколко дни (или седмици, както основателят на "Змийската диета" препоръчва) не е ключът към оптималната човешка функция.

3. Пиенето на урина е ужасна идея
Ако сте хидратирани, тогава урината ви е около 95% вода; не е много зле. Но ако не сте и ако постите, процентите със сигурност няма да ви харесат, нито ще са ви вкусни.

Урината е това, което се случва, след като бъбреците ви свършат работата си по филтриране. Това, което остава, са отпадъци - азот, калий и калций. Тези вещества няма да ви убият. И да, някои хора са преживели много сериозни ситуации, след като са изпили урината си. Помните ли онзи мъж, който трябваше да отреже собствената си ръка в каньон в Юта? Дори имаше филм за него. Той си изпи урината.

Но вашият ежедневен живот не е ужасно обстоятелство, слава богу. Вода има почти навсякъде, където се обърнете. Има цели компании, чийто бизнес модел е хидратация. Не е нужно да пиете урината си.

4. Предложената алтернативна напитка не е хранителна
Нарича се „Змийски сок“ и е смес от калиев хлорид), натриев хлорид (сол) и натриев бикарбонат (сода за хляб).

Без да навлизам в уроци по физиология, които не ви интересуват, нека просто ви кажа, че по същество това е нужният минимум от електролити, от които се нуждаете, за да поддържате сърцето си да работи и мускулите ви да се движат (най-вече натрий и калий).
Тази напитка само ще ви предпази от чувството, че умирате. Вашето тяло е предназначено да функционира по този начин. Не за да отслабнете, дори не просто да оцелеете.

5. Ако никога не сте имали хранително разстройство, сега имате
Може да наречете с каквито думи искате, но това е хранително разстройство - набор от психологически разстройства, характеризиращи се с необичайни или нарушени хранителни навици (като анорексия нервоза).
Да не се храните с дни по собствено желание, е ненормално. Точка.


Съжалявам, че живеем в свят, който ви е накарал да се чувствате толкова зле в кожата си, че сте спрели да се храните. Загърбили сте яденето, за да се опитате да „поправите” тялото, което ви е накарало да вярвате, че е счупено.

Ако искате по-щастлив живот, то това със сигурност не е начинът, по който ще го получите.
Първата стъпка към живот в мир и радост е да отхвърлите идеята, че вашето тяло е проблемът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X