Напишете дума/думи за търсене

Потрепване на лявото и дясното око - духовни значения и суеверия

Потрепването на лявото и дясното око може да бъде наистина досадно, особено ако продължи доста дълго време. Но както при звъненето в ушите, много хора вярват, че този физически феномен може да има нещо повече от това, което предоставят медицинските отговори.

Потрепването или спазмите на очите могат да бъдат причинени от стрес, липса на сън, сухи очи, алергии, нисък магнезий, резултат от лоша диета или твърде много кофеин. Но какво означава, когато лявото или дясното ви око потрепват, ако няма известна медицинска причина това да се случва?

В много култури потрепването на дясното око е знак за добър късмет, докато потрепването на лявото око е знак за лош късмет. Спецификите зависят от това кое око потрепва, коя част от окото ви потрепва и дали се идентифицирате като мъж или жена.

Например в Индия и Непал потрепването или подскачането на дясното око означава късмет за мъжете и лош късмет за жените. Докато този танц на лявото око означава лош късмет за господата и късмет за дамите. На други места обаче е точно обратното.

Духовни значения въз основа на това коя част от окото потрепва
Ако зеницата на окото ви потрепва, това е знак за късмет.

Ако горната част на окото ви потрепва, това означава, че скоро ще получите допълнителни доходи.

Ако долната част на окото ви потрепва, това означава, че скоро ще натрупате неочаквани разходи.

Ако горният ви клепач потрепва, това означава, че ще получите добри новини.

Ако веждата ви потрепва, това означава, че ще чуете добра новина или може да означава, че скоро ще се роди дете.

Суеверия за потрепване на дясното и лявото око
В различните култури се смята, че потрепването на дясното и лявото око е свързано с мистични сили, хипноза, всевиждащото или злото.

Значения на потрепване на очите в Египет
Смятало се, че Окото на Хор има лечебни сили, които защитават фараоните в отвъдния живот.

Значение на потрепване на очите в Африка
Ако левият ви долен клепач потрепва, това е знак, че скоро ще плачете много. Ако обаче левият ви горен клепач потрепва, това означава, че скоро ще имате неочакван посетител.

Значение на потрепване на очите в древните цивилизации
Неволното потрепване на дясното око е сигнал, че подсъзнанието ви намеква за предстоящо бъдеще или близка съдба.

Значение на потрепване на очите на Карибските острови
Потрепването на дясното око означава, че някой близък до вас или минава зад гърба ви, за да види нещо, говори лошо за вас или е на път да изпадне в някаква беда.

Потрепването на лявото око означава, че някой говори много за вас, скоро ще получите добри новини или ще се свържете отново с някого, с когото не сте говорили от дълго време.


Значение на потрепване на очите в Китай
Потрепването на очите има както добро, така и лошо значение в Китай, в зависимост от времето на деня, в което се случва.

Между 1-3 часа сутринта
Потрепването на дясното око означава, че някой мисли за вас. Потрепването на лявото око означава, че имате проблем, с който трябва да се справите.

Между 3-5 сутринта
Потрепването на дясното око означава, че ще се случи нещо добро за семейството ви. Потрепването на лявото око означава, че далечен приятел ще дойде да ви види.

Между 5-7 сутринта
Потрепването на дясното око означава, че всичко върви както трябва. Потрепването на лявото око означава, че скоро ще ви посети някой, който е отсъствал за известно време.

Между 7-9 сутринта
Потрепването на дясното око означава, че може да сте наранени или да загубите нещо, което е важно за вас. Потрепване на лявото око означава, че близък приятел ще дойде да ви види.

Между 9-11 сутринта
Потрепването на дясното око означава, че може да влезете в битка или спор с някого. Потрепването на лявото око означава, че ще отидете на парти.

Между 11-13 сутринта
Потрепването на дясното око означава, че сте призован да извършвате благотворителни действия. Потрепването на лявото око означава, че ще бъдете възнаградени за усилията си.

Между 13:00-15:00
Потрепването на дясното око означава, че малките подобрения скоро ще изпълнят пространството ви. Потрепването на лявото око означава, че идва възможност, която трябва да вземете.

Между 15:00-17:00
Потрепването на дясното око означава, че си спомняте някого, когото обичате. Потрепването на лявото око означава, че може да загубите пари, вероятно когато играете хазарт.

Между 17:00-19:00
Потрепването на дясното око означава, че добър приятел се нуждае от вашата помощ. Потрепването на лявото око означава, че познат се нуждае от вашата помощ.

Между 19:00-21:00
Потрепването на дясното око означава, че може да се сдобиете с неочакван късмет. Потрепването на лявото око означава, че може да влезете в спор с някого.

Между 21:00-23:00
Потрепването на дясното око означава, че може да се сблъскате със законови проблеми. Потрепването на лявото око означава, че трябва да прекарвате време със семейството си.

Между 23:00-01:00
Потрепването на дясното око означава, че ще присъствате на парти. Потрепването на лявото око означава, че ще имате посетител, който ви носи късмет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X