Напишете дума/думи за търсене

Сутрешната рутина, която обърква целия ни живот

Това е толкова често срещан навик, но всъщност е вреден.
Първата стъпка в сутрешната рутина на много хора е всеки ден да проверят телефона и социалните си медии веднага щом се събудят.

Проучванията показват, че това е доста типично явление, особено сред милениалите. Както практиката, така и негативните чувства, които то предизвиква, са станали толкова обичайни, че лекарите и експертите по начина на живот вече обсъждат темата.

Д-р Никол Бендерс-Хади, психиатър от Уайт Плейнс, Ню Йорк, казва пред Elite Daily през 2018 г., че „незабавното хващане на телефона, когато се събудите, може да започне деня ви по начин, който е по-вероятно да увеличи стреса и да ви накара да се почувствате претоварени."

И за да направим нещата още по-прекрасни, това дори не е пълната степен на опустошението, което надзъртането във вашия iPhone смартфон като първото нещо сутринта може да ви причини.

„Претоварването с информация, което ви връхлита, преди да сте напълно будни, също пречи на способността ви да приоритизирате задачите“, обяснява д-р Бендерс-Хади.

Проблемът изглежда малко вероятно да изчезне скоро.
През 2013 г. AdWeek съобщи, че на въпроса какво правят първо, след като се събудят сутрин, 80 процента от потребителите на смартфони на възраст между 18 и 44 години отговарят: „Проверявам телефона си“.

И за да направи нещата малко по-смущаващи, същото проучване установява, че „79% от потребителите на смартфони държат устройствата си на или близо до себе си през всичките си часове, освен два от будния си ден; 63% го държат със себе си през целия, освен един час. Една четвърт от респондентите не могат да си спомнят нито един момент от деня, когато телефонът им не е бил в същата стая с тях."

Вашият телефон може да бъде мощен инструмент, но може да бъде и патерица.

Но имахте ли някаква представа, че тези инструменти, предназначени да ни направят много по-добре организирани, всъщност могат да допринесат да се чувстваме по-малко фокусирани и е по-малко вероятно да постигнем целите и мечтите си?

Ако искате да нарушите собствения си сутрешен ритуал на автоматично посягане към телефона си, тогава си спомнете за старата школа за събуждане и използвайте обикновен будилник. Тези часовници са изключително евтини и вършат работа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X