Напишете дума/думи за търсене

Ако бившата половинка не ви иска обратно, това може да е причината

Ако „Как да си върнеш бившата приятелка“ беше филм, със сигурност щеше да включва сцена, в която приличащ на Джон Кюсак мъж държи стерео уредба над главата си. След няколко трогателни моменти ексизгората му щеше да литне надолу по стълбите и да му каже, че песента на Питър Гейбриъл, бумтяща от касетофона, е изпратила правилното послание към нея. Тогава щяха да се прегърнат завинаги и щяха да потекат финалните надписи.

Но, за съжаление, не е толкова просто в живота да си върнеш половинката, колкото да намериш правилната песен.
Ако обаче сте твърдо решени да направите крачки в тази посока, тогава избягвайте тези често срещани, но нарушаващи сделката грешки.

1. Обаждате се твърде често
Може да почувствате необходимостта да се обадите на бившата си изгора веднага след раздяла, защото сте наранени, ядосани сте и сте твърдо решени да кажете на екслюбимия си, че ще направите всичко, за да го получите обратно.

Но обаждането (или изпращането на съобщения, или появяването на прага му) твърде често или твърде рано не е ефективно поради две причини. Първата е, че това е досадно. Доскорошната ти половинка се нуждае от време, за да обработи раздялата, да реши какво иска и да успокои нервите си. Ако продължите да й досаждате с обаждания, тя ще ви обиди за това. Така че въздържайте се изобщо да контактувате с нея. Позволете на разстоянието да си свърши работата - да накара сърцето да почувства нужда.

Втората причина, поради която обаждането през цялото време не е никак добра идея, е заради посланието, което изпращате: пълно и тотално отчаяние. Отчаянието рядко предизвиква привлекателност. В най-добрия случай предизвиква съжаление, в най-лошия случай предизвиква гняв.

Това, че сте отчаяни, също така казва на бившия ви партньор, че е свободен да излиза и да се среща с други потенциални обекти на желание, с две думи, да прави каквото иска - вие все още ще чакате, когато се върне.

2. Искате да говорите за вас двамата
Друга грешка, която може да направите, когато се опитвате да разберете как да спечелите бившата си половинка, е да я помолите да говори за „нас“. Говоренето за вас двамата и какво се е объркало във вашата връзка е път, който ще трябва да пресечете все някога. Н когато се опитвате да се помирите, трябва да се въздържате от разговори за „нас“, а вместо това да говорите за „вас“. Трябва да говорите за това как сте се променили.

Няма съмнение, че и вие, и бившият ви сте виновни за края на връзката ви, но когато вие сте този, който се опитва да се помири, вие трябва да понесете тежестта на промяната.

3. Искате да продължите оттам, където сте спрели
Продължаването откъдето сте спрели е последното нещо, което трябва да правите, когато се опитвате да прецените как да спечелите бившата си изгора обратно.

По-безопасният начин да поправите връзката си е да започнете от чисто. Това означава не само да приемате нещата бавно, но и да се отървете от миналото, да си простите един на друг и да не повдигате въпроса кой какво е направил и кога.

Друг елемент от това е да се държиш хладнокръвно – да си лепка, да ревнуваш или да очакваш твърде много твърде рано не е в арсенала за спечелване обратно на половинката. Вместо това трябва да се стремите да бъдете непринудени, спокойни и събрани. Това показва на бившия ви, че сте съгласни с това как нещата напредват и сте склонни да уважавате неговите нужди, вместо да се фокусирате върху вашите собствени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X