Напишете дума/думи за търсене

5 причини да спрем да търсим сродната си душа и какво да направим вместо това

Спрете да преследвате съвършенството в партньора и увеличете шансовете си за любов.

Според социално изследване от 2011 г., проведено от Marist College в Покипси, Ню Йорк, двойките „сродни души“ са изложени на по-висок риск от развод (150 процента спрямо други двойки) и впоследствие разочарование.

Две трети от американците вярват в романтичната магия на сродните души. И все пак, ако тези двойки са предопределени да бъдат заедно, защо браковете им се провалят?

Представяме ви 5 причини, заради които е добре да спрете да търсите сродната си душа.

1. Силната страст не е устойчива
Социалното проучване показва, че двойки, които смятат себе си за сродни души, са се събрали заедно заради вихрушка от вълнение и страст. Тяхното щастие произтича от интензивна физическа химия, която често е невъзможно да се поддържа, защото този тип привличане има тенденция да избледнява с времето.

От друга страна, браковете, сключени между грижовни и привързани хора, имат много по-голям шанс за дългосрочно семейно блаженство. Този вид връзка има издръжливост и може да се укрепи с времето, вместо да се разпадне.

2. Приказките не са реалният живот
Мечтането за сродна душа обикновено носи някои проблематични мисли за това какво е добър партньор. Тези фантазии обикновено поставят мечтания партньор на пиедестал. Това ниво на романтизъм кара хората да имат нереалистични очаквания, които никой не може да задоволи. Не забравяйте, че Чаровният принц е герой от приказките, а не реален мъж с човешки характеристики и недостатъци.

3. Идеализираната любов разбива сърцата
Идеята за романтична съдба оставя доста индивиди с разбито сърце. След като са били със „сродна душа”, много хора не могат да се откажат от някогашния си любим или да продължат напред. Те идеализират любовта си с „перфектен” човек, който е излязъл от живота им.

4. Сродната душа позволява само една голяма любов
Някои индивиди на средна възраст, които са били в брак, завършил с развод или смърт на половинката, се примиряват да живеят без любов до края на живота си. Тяхното верую е, че всеки има една-единствена голяма любов в живота си, а всичко останало е романтична плява.

След като веднъж са били със сродна душа, тези хора чувстват, че една голяма любов е всичко, на което имат право. Но този тип мислене е много тъжно.

Той елиминира възможността да намерите отново любовта. Нерядко ви живота намираме любовта втори или трети път. Идеята за сродните души обаче не позволява на някои хора дори да обмислят подобна възможност.

5. Има ново определение за сродна душа
Докато 50 процента от двойките остават заедно до смъртта, другата половина не го правят. „Докато смъртта ни раздели“ вече не е даденост в нашето общество. Моето радикално предложение е да помислите, че всъщност може да имате повече от една сродна душа.

От духовна гледна точка експертите казват, че влизаме във взаимоотношения, защото там се получават най-много житейски уроци. По същество да имаш повече от една сродна душа, може да означава, че се учиш на много нива.

След като разширите дефиницията си за сродни души, разбито сърце от разбита връзка може да бъде поставено в перспектива. Освен това ви дава свободата да обичате отново и отново.

Спрете да търсите своята единствена перфектна любов и сродна душа. Започнете да търсите правилната връзка за вас с някого, който е съвместим, подкрепящ, мил, любящ, споделя подобни ценности и иска това, което искате от една връзка. Ето това е рецепта за дългосрочен романтичен успех.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X