Напишете дума/думи за търсене

Тези 7 лесни теста за съвместимост ще разкрият дали любовта ви ще продължи

Ако започвате нова връзка, може да се чудите дали в крайна сметка ще бъдете съвместими или не. Най-вероятно не искате да си губите времето един на друг, така че е добра идея да разберете любовната си съвместимост възможно най-скоро, по непринуден начин.

Може да не изпитате особени проблеми в началото, което може да ви накара да укрепите връзката на повърхностно ниво, но когато започнете да водите „големия разговор“ и да отворите дискусия за сериозни въпроси, които биха могли да повлияят на дългосрочността на отношенията, ще започнете да определяте дали тази връзка има реален потенциал за траен успех или не.

Ето най-добрите тестове за любовна съвместимост, базирани на теми, които могат да причинят проблеми дори в здрави връзки.

1. Как да се справим със скандалите
Ако партньорът ви обича да крещи, а вие отбягвате споровете, наистина бихте могли да се сблъскате глава в глава.

„Някои хора обичат да обсъждат неравностите, докато други предпочитат просто да заметат неудобството под килима. Ако не сте съгласни как да разрешите конфликт, тогава ще имате проблеми със съвместимостта“, казва Дейвид Бенет, консултант по връзките. „Виждал съм много двойки да се разделят, когато едната страна иска да обсъди несъгласието, за да го разреши, докато другата се оттегля, нуждаейки се от време насаме, за да преодолее кавгата“, обяснява той.

2. Времевата линия на връзката
„Ако единият партньор иска да се сгоди, ожени и да има деца веднага, докато другият партньор дори не е сигурен дали иска да има връзка още един месец, камо ли дори да мисли за деца, това може да причини проблеми със съвместимостта“, казва Бенет. Въпреки че няма да обсъждате въпроса за децата на първата среща, ако започне връзката да става сериозна, то тази тема непременно ще се появи, така че не искате да чакате твърде дълго, за да подходите внимателно към въпроса.

3. Несъответстващо либидо
Ако вашият партньор иска прави секс няколко пъти всяка седмица, а вие имате достатъчно издръжливост само за събота вечер, това може да създаде проблеми за връзката ви, тъй като химията е голям фактор. „Някои хора искат интимност през цялото време, а други предпочитат случайна привързаност. Ако винаги се различавате по отношение на това какво представлява здравословното количество активност в леглото, тогава това може да повлияе на общата съвместимост“, обяснява Бенет.

4. Как харчите парите си
„Една основна област, по която двойките често не са съгласни, са парите. Често се свежда до философията на всеки партньор за спестяване и харчене“, казва Бенет. Някои хора смятат, че парите са за харчене. Други обаче вярват, че спестяването е по-добра стойност, което вероятно е умно. „Ако не сте съгласни с това, ще бъдете в постоянна битка за това кой е най-добрият начин да управлявате парите си“, казва той.

5. Колко зачитате личното си пространство
Нерядко единият партньор е много прикрит, когато става дума за личен живот и обича да пази чувствата и живота си сред малка група хора, докато човекът до тях обича да публикува всичко в социалните медии. Ако сте залепени за вашия Instagram и излагате ежедневието си на показ, публикувате местонахождението си и правите селфита през цялото време, това може да лази по нервите на половинката ви. „Ако един партньор обича да остава сдържан и далеч от светлината на прожекторите, а неговият любим винаги споделя всичко, това може да създаде някои реални проблеми със съвместимостта“, обяснява Бенет.

6. Разделяне на домакинската работа
Вие сте екип! Ако единият партньор мие чиниите и пуска прахосмукачка, оправя леглата и пере прането и се е нагърбил с още куп домакински задължения, докато другият партньор гледа телевизия, това ще доведе до известно напрежение във връзката.

7. Време с приятели и семейство

Ако вашият партньор е социална пеперуда и има обширна мрежа, докато вие обичате да си стоите вкъщи, това може да доведе до проблеми във връзката по отношение на това какво да правите през уикендите и с кого да прекарвате времето си. Същото важи и за избора между приятели и семейство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X