Напишете дума/думи за търсене

Единственото нещо, което може да спаси проблемен брак, според изследване

Да бъдеш интимен, е страхотно и всичко останало, но според статия на Джил Блейкуей - директор на терапевтичната клиника на YinOva Center и автор на „Секс отново: Зареждане на твоето либидо" , целуването може да е по-важно, отколкото си мислим.

Приблизително 40 милиона американци живеят в бракове без интимност, според Блейкуей. Тя препоръчва на двойките да започнат да презареждат любовния си живот с ЦЕЛУВКА.

Целуването може да бъде „по-интимно от това да спиш с някого", но често е едно от първите неща, които се неглижират в брак, който губи своята страст. „Имах пациенти, които ми казваха, че някога са прекарвали часове в целуване", казва Блейкуей. „Винаги ги питам колко време прекарват в настоящия момент в същото.
Един пациент каза: „Когато вляза вкъщи, първо целувам кучето си. След това целувам съпруга си."

Но в крайна сметка ние не се женим за кучето си, а за половинката си. Винаги трябва да работите върху поддържането на страстта жива в брака си и един от начините, чрез които може да го направите, е първо да целунете партньора си, когато влизате през вратата.

Целуването е едно от най-добрите неща, които може да правите с друг човек. Ако се прави правилно, това може да доведе до доста забавни моменти в спалнята. Ако двойките искат да спасят гладните си бракове, защо просто не се целунат?

„Целувките са от решаващо значение за успеха на една връзка. Целувката е един от първите начини, по които се свързваме физически. И след това с времето тя намалява. Но има някои физически неща, които правят целувката важна. Целуването намалява нивото на кортизола - хормон, причиняващ стрес, и повишава окситоцина - хормон, който насърчава свързването. Целуването релаксира, изгражда връзка между партньорите — и ни подготвя за „изпълнение" в леглото. Китайската медицина казва, че устата и езикът имат връзка със сърцето. Така че идеята е същата. Целувката привързва хората един към друг", казва Блейкуей.

Така че помнете, че никога не сте твърде стари за една добра старомодна сесия за целуване – това дори може да спаси брака или връзката ви.
Просто се уверете, че го правите, защото го искате, а не просто като усилие да спасите брака си.
Точно както в приказките, където принцесата целува жабата, която се превръща в принц, целувката може да направи същото за вашия брак.

А във вашата връзка каква роля играят целувките?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X