Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да знае всеки любовчия

Любовта понякога трае мигове, друг път цял живот.

Независимо дали сме обиграни в емоционалните дела, всеки от нас, който поне веднъж е бил влюбен, най-вероятно си е давал някои екзистенциални въпроси, на които най-накрая има отговори.

Влюбването отнема една пета от секундата

Както се казва, да пропаднеш в Заешката дупка на любовта отнема нула време, или по-точно една пета от секундата. Толкова отнема на химикалите да започнат да се блъскат като пощурели в мозъка, когато гледаме към някого, който ни е откраднал сърцето.

Когато човек е влюбен, 12 различни мозъчни зони пощуряват.

Когато съзерцаваме този, когото обичаме, те произвеждат коктейл от невротрансмитери в мозъка, в това число окситоцин, допамин, вазопресин и адреналин. Мозъкът получава същия „удар“ от любовта, както и когато е получил малка доза кокаин.

Целуването ни помага в избора

Освен че е много секси, целуването помага на хората да изберат другарчета. За представители и на двата пола, които не търсят сериозна връзка, целуването е начин да си изберат нов сексуален партньор.

Проучвания доказват, че връзката между честотата на целуване при дългогодишните двойки показва качеството на техните отношения.

Двойките започват да изглеждат почти еднакво след 25 години

Хора, които живеят един с друг повече от 25 години, започват да уеднаквяват чертите на лицето си.

Това може да се дължи на сходства в диетата, на околната среда, може да е резултат от емпатията, която изпитват един към друг.

Връзките от разстояние не са кауза пердута

Обратно на ширещата се мъдрост, че връзките от разстояние нямат бъдеще, новите проучвания показват друго.

Два са факторите, които поддържат живи отношенията при такива връзки:

- споделят повече интимна информация

- имат по-идеализирана представа за партньора.

Четири неща убиват неминуемо любовта

Ако искате да доживеете в хармония до дълбока старост с любимия си, тогава избягвайте да го критикувате постоянно. Забравете за сарказма, не бъдете отбранителни и не правете всичко напук.

Модерният брак изисква надскачане

Едно време бракът се въртеше около сигурността и финансовата обезпеченост на дома, сега обаче хората имат нужда от психологическо задоволство с половинката си. Искат бракът да бъде пътешествие, в което и двамата партньори постоянно се развиват като индивиди и като двойка .

Упражнение за спасяване на брака

Ако отношенията ви имат нужда от малко побутване, тогава си направете киноседмица, в която гледайте филми, касаещи любовните отношения.

Дори и в началото на мъжа до вас това да се стори прекалено „женско“ това занимание, настоявайте. А когато филмът свърши, дискутирайте сюжета и решенията на героите.

Всичко е в дребните жестове

В твърде комерсиализирания свят, в който живеем, е добре да запомним, че малките неща могат да променят цялата картинка. Това е от особена вярност за любовта.

Закуска в леглото, чаша ароматен чай преди лягане, комплимент на излизане от банята вършат чудеса за атмосферата в отношенията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X