Напишете дума/думи за търсене

4 начина на радикална грижа за себе си, за да се подготвим за празниците

Природни бедствия, избори и социални катаклизми... Като прибавим към това и ежедневния стрес, ние редовно сме бомбардирани със страшни новини. Понякога е трудно да останеш здрав и позитивен пред лицето на всичко това. Но ако искате да останете рационални и спокойни през празниците, трябва значително да увеличите практиките си за самообслужване.

Грижата за себе си е всичко друго, но не и егоистично. Всичко е свързано с грижата за вашите често пренебрегвани нужди на всяко ниво - физическо, умствено, емоционално и духовно.

Представяме ви 5 начина за практикуване на радикална грижа за себе си, докато се подготвяте за празниците

1. Излизайте навън по средата на деня
Дори само една разходка около блока или задния ви двор ще накара жизнените ви сили да потекат и ще избистри ума ви.

2. Дръжте бутилка вода на бюрото си
Ще смилате и усвоявате по-добре витамините и хранителните вещества и в същото време ще детоксикирате черния дроб и бъбреците.
Някои диетолози твърдят, че 80 процента от населението е дехидратирано.

3. Отделете време без телефон
Просто поемете пет бавни, дълбоки вдишвания.
Ако не друго, вие ще наситите с кислород и реактивирате мозъчните си клетки, така че ще сте готови да се заемете със следващия проект, предизвикателство или телефонно обаждане.

4. Създайте свой собствен свещен работен кът
Това е особено важно, ако работите от вкъщи.
Съживете вашето пространство, като използвате иновативни дизайнерски концепции, нетоксични материали, естествени влакна, осветление с пълен спектър, фъншуй и технологии за пречистване на въздуха и водата.

Това, което прави грижата за себе си радикална, е фактът, че толкова малко от нас я правят.

Научени сме да се грижим първо за всички останали.
Това е разрушителна малка социализация, която мнозина - особено жените - изглежда са свършили особено добра работа за интернализиране.

Без да бъде контролирана, тази тенденция води до пълен случай на съзависимо поведение в някои или всички ваши взаимоотношения.

Какво може да направим, за да възстановим здрав ум, тяло, сърце, дух и баланс, докато се подготвяме за забързания празничен сезон?

Създайте свещено пространство. Седнете в уютен стол, отпивайки чаша чай или горещ шоколад, слушайки любимата си музика и може би запалвайки свещ.
Запишете всички полезни неща, които може да направите за себе си.

Направете списък, в отделни категории или в свободна форма, на всички начини, по които обичате да подхранвате тялото си, да стимулирате ума си, да успокоявате сърцето си и да храните душата си.
Мислете просто - ежедневна разходка, четене на поезия или почистване с конец. Мислете мащабно – пътуване до СПА центъра, почистване на гардеробите или курс за самоусъвършенстване.
Бъдете малко луди и бъдете креативни. Сложете намордник на всички малки злосторници в главата си, казвайки: „О, не мога да го направя..." или „Нямам време за това!"

Когато имате нужда от почивка и мозъкът ви е твърде замъглен, за да функционира, може да извадите списъка си и да се хванете за един като спасителен пояс.

Следващата стъпка е да разгледате как може да се ангажирате с радикална грижа за себе си сред натоварения си работен ден, така че да сте оптимистични и готови да се справите с това, което празниците ще изглеждат тази година.

Може да започнете, като промените списъка си за самообслужване, за да се съсредоточите върху навиците, които може да включите в работата си.
Може да не сте в състояние да промените привидната интензивност на света точно сега.
Може би с подновен ангажимент към грижата за себе си може да внесете мир във вашето малко кътче от Вселената и да очаквате празниците с радост и оптимизъм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X