Напишете дума/думи за търсене

Страдаме ли от болестта на емпата?

Емпатичните болести са тези, при които проявявате симптоми, които не са ваши.

Физическите емпати нямат защитата, която другите притежават.

За да определите дали сте физически емпат, направете следния тест.

Запитайте се:
- Бил ли съм етикетиран като прекалено чувствителен или хипохондрик?
- Някога седял ли съм до някого, който е изглеждал мил, но внезапно клепачите ми станаха тежки и ми се прииска да подремна?
- Чувствам ли се неспокоен, уморен или тревожен сред тълпите и избягвам ли ги?
- Чувствам ли тревожността на някой друг или физическа болка в тялото ми?
- Чувствам ли се изтощен от ядосани или враждебни хора?
- Ходя ли от лекар на лекар, но винаги ми казват, че съм здрав?
- Хронично съм уморен или имам много необясними симптоми?
- Често ли се чувствам претоварен от света и искам да остана вкъщи?

Ако сте отговорили с "да" на 1-3 въпроса, вие сте поне част емпат. Отговарянето на "да" на 4 до 5 въпроса показва, че имате умерена степен на физическа емпатия. От 6 до 7 положителни отговора показват, че имате висока степен на съпричастност.
Осем "да" показват, че сте пълноправен емпат.

Осъзнаването, че сте физически емпат, може да бъде откровение. Бъдете сигурни: Вие не сте луди. Вие не сте боледуващи или хипохондрици. Вие сте чувствителен човек с дарба, която трябва да развиете и успешно управлявате.

Физическата емпатия не трябва да ви надвива. Ето някои тайни, които ще ви помогнат да предпазите здравето си от влиянието на съпричастността.

1. Оценете
Първо се запитайте: Този симптом или емоция мои ли са или на някой друг? Може да бъде и двете. Ако емоцията като страх или гняв е ваша, внимателно се изправете срещу това, което я причинява. Ако не е ваша, опитайте се да определите очевидния й генератор.

2. Отдалечете се
Когато е възможно, отдалечете се поне на шест метра от предполагаемия източник. Вижте дали чувствате облекчение. Не се заблуждавайте от това, че не желаете да обиждате непознати. На обществено място, не се колебайте да сменяте местата си, ако почувствате, че искате да се чувствате "неприкосновени".

3. Бъдете наясно с уязвимите си места
Всеки от нас има част от тялото, която е по-уязвима от усвояването на стреса на другите. Сканирайте тялото си, за да определите вашето. Може да е вратът, или възпалено гърло. Главоболие? Инфекции на пикочния мехур? При появата на симптомите в тези области поставете дланта си там и продължете да изпращате любезност към тази област, за да успокоите дискомфорта. За дългогодишна депресия или болка използвайте този метод ежедневно, за да се укрепите. Утешава и създава чувство за безопасност и оптимизъм.

4. Освободете дъха си
Ако подозирате, че проявявате чужди симптоми, концентрирайте се върху дъха си за няколко минути. Това е центриране и ви свързва с вашата сила.

5. Практикувайте медитация
За да противодействате на емоционални или физически страдания, действайте бързо и медитирайте за няколко минути. Правете това у дома, на работа, на партита или конференции. Или потърсете убежище в банята. Медитирайте там. Успокойте се. Съсредоточете се върху позитивността и любовта.

6. Задайте здрави граници
Контролирайте колко време прекарвате в общуване със стресиращи хора и се научете да казвате „не". Не забравяйте, че „не" е пълно изречение.

7. Визуализирайте защитата около себе си
Визуализирайте плик от бяла светлина около цялото си тяло. А ако общувате с изключително токсични хора, визуализирайте жесток черен ягуар, патрулиращ и защитаващ енергийното си поле от натрапници.

8. Развитие на рентгеново виждане

Пространствата между прешлените в долната част на гърба (лумбалния отдел на гръбначния стълб) са благоприятни за премахване на болката от тялото. Полезно е да се научите да насочвате внимателно болката от тези пространства, като визуализирате, че тя напуска тялото. Кажете сбогом на болката, тъй като тя се слива с гигантската енергийна матрица на живота.

9. Вземете вана или душ
Един бърз начин за разтваряне на стреса е да се потопите във вода. Тя измива всичко – от блъскането в автобуса до дълги часове в офиса или досадни симптоми, които сме взели от околните. Накисването в естествените минерални извори божествено пречиства всичко това.

Като защитавате себе си и своето пространство, може да създадете вълшебен безопасен балон около вас, който ви подхранва, като едновременно с това отблъсквате отрицателни хора. Не се паникьосвайте, ако от време на време присвоявате болката или друг лош симптом от заобикалящата ви среда. Случва се.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X