Напишете дума/думи за търсене

7 начина, по които езикът на тялото, ни подсказва, че човек не заслужава доверие

Независимо от разговора, хората невинаги могат да контролират посланията, които телата им предават. Разбирането на основите на езика на тялото може да ви помогне да идентифицирате значителни поведенчески червени знамена, преди да отделите време и усилия за социално взаимодействие с даден индивид.

След като прочетете тази статия, най-накрая ще разберете дали съседът, който мислите за прекрасен, наистина е толкова сладък, колкото изглежда.

1. Избягват контакт с очите или търкат очите си, за да не изглеждат твърде подозрителни.

Шаренето с очи невинаги е знак, че някой лъже. Но ако забележите, че човекът постоянно гледа настрани от вас (често към горния ляв или десен ъгъл на очите си), той може да лъже. Все пак не бъркайте гледането надолу с гледането настрани. Хората обикновено гледат надолу, когато се опитват да си спомнят нещо. Може да зададете допълнителни въпроси, за да разберете дали лъжат.

Доста хора са наясно с тази техника и се опитват да избягват контакт с очите на първо място. Например повечето опитни покер играчи търкат очите си по време на блъф, за да създадат естествени движения. Здравословният зрителен контакт периодично се лута в различни посоки по време на разговор, заедно с израженията, за да отговори на информацията.

2. Винаги са на телефона, за да избегнат конфронтация

Ако очи на някого, приковани към дисплея на смартфона му през целия ден, това може да означава, че той изпитва страх от конфронтация. Може да е тревожно, ако вашият партньор или приятел внезапно си създаде този навик. Например, ако се затруднява да  поддържа разговор по време на хранене и прекарва времето си в постоянно търсене на новини във виртуалното пространство, опитайте се да следите какво прави и го попитайте направо, ако е необходимо.

3. Склонни да се накланят далеч от вас по време на разговори

По принцип хората или двойките са склонни да се накланят един към друг с телата, краката или главите си по време на разговори. Ако забележите промяна в техните жестове и начина, по който отговарят на вашите въпроси, това може да е знак, че крият нещо. Понякога това отклоняване може да бъде и виртуално, където трябва да чакате над 6 часа, за да получите отговор от тях. Хората може да използват тази техника, за да се дистанцират от вас.

Това също може да означава, че отсрещният не се интересува наистина от разговора и би предпочел да е някъде другаде. В тази ситуация се опитайте да избягвате да натоварвате разговора и приемете, че този човек не си струва времето ви.

4. Бързото мигане може да показва техния дискомфорт

Мигането е естествено. Но обърнете внимание на необичайното мигане, когато някой мига твърде много или твърде малко. Рядкото мигане показва, че човекът се опитва да се преструва на някого, който не е. Независимо дали става въпрос за фалшив интерес към разговора или лъжа, внимавайте за това поведение, когато разговаряте с другите. Например опитен магьосник може да мига по-бавно от нормалното, за да се престори, че се държи естествено за следващия магически трик.

5. Кръстосват ръце и крака, за да отклонят вниманието от себе си

55% от нашия разговор е невербален, а ръцете и краката са голяма част от него. Кръстосването на ръце може да означава отбрана или самозащита, докато кръстосването на краката може да означава дискомфорт с някого. Неуловимите признаци като прекалено разперените ръце също могат да накарат човек да изглежда по-манипулативен и властен.

Хората често неволно използват този език на тялото, за да отклонят вниманието от себе си. Що се отнася до вербалния контакт, те избягват да говорят за себе си и успяват да обърнат всеки въпрос обратно към вас.

6. Жестикулират прекалено много с ръце

Използването на жестове с ръце е добре, когато говорите с хора. Помага на хората да подчертаят ключовите си точки и държи другите ангажирани в разговора. Въпреки това, както всичко останало, жестовете с ръце са добро нещо, когато са умерени като количество. Изследване, проведено през 2015 г., разкрива, че хората, които жестикулират с двете си ръце, вероятно са лъжци. Прекомерната употреба на жестове с ръце прави човек по-малко правдоподобен и неискрен. Това е вярно и когато жестовете му не съвпада с думите и могат да създадат впечатлението, че не знае какво говори.

Може да разберете дали жестовете са искрени, като забележите позицията на ръцете. В идеалния случай те трябва да са на нивото на кръста и да се използват в контролирани моменти. Жестовете с ръце също се забавят, когато хората правят пауза по време на разговора.

7. Гласът им се пропуква, докато говорят с вас

Обърнете внимание на промените в гласа по време на разговори. Лъжците често превключват между нормалните гласове на по-висок тон от искрените хора. Въпреки че високият тон или накъсването на гласа не гарантират, че лъжат, високият глас, съчетан с други червени знамена на езика на тялото, може да ви помогне да решите дали трябва да се доверите на някого.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X