Напишете дума/думи за търсене

Какво казва жестикулирането за нас?

Има хора, които, докато говорят, жестикулират толкова енергично, че разсейват събеседника си. Други пък не са чак такива виртуозни „ръчни” говорители, а трети изобщо не ползват ръцете си по време на разговор. естествено жестикулиран или ръчен говорител, в зависимост от това как искате да го погледнете.

Този стил на общуване се проявява особено когато говорещият иска да даде енергия на своите съобщения, сякаш иска да прокара думите си така, че те да се блъснат в отсрещния с голяма сила.
Оказва се, че тази характеристика има много по-голямо социално влияние, отколкото обикновено смятаме.


В социално отношение ние вярваме, че жестикулирането с ръце е просто „разсейващ фактор“, когато става въпрос за общуване. Вярно е също, че това зависи от случая или ситуацията, за която става дума.
Има схващане, че често използването на ръцете е по-привлекателно и помага на хората около нас да вникнат във всяка дума, която казваме.
Неотдавна имаше статия по темата в списание "Форбс", която подкрепя теорията, че хората, които говорят с ръце, имат по-добра харизма. Навикът да използваме ръцете си по време на вокално изразяване предполага високо ниво на енергия и привличане.

Позволява на оратора да се свърже по-добре със своите слушатели и им дава сила в групата, в която си извършва комуникацията.
Поради всичко това ние често сме оценявани като добри лидери, които жестовете си с ръка са по-способни да убедят техните слушатели. Освен това хората с тази особеност, когато дойде време да използват ръцете си заедно с речта си, проявяват голяма искреност, тъй като често нямаме контрол върху жестовете си, като по този начин изразяваме емоциите си с увереност и прозрачност.

Колумнистът на Business Insider Ани Пол потвърждава, че това също е отличителен белег за по-голяма интелигентност и проницателност в рамките на разговор.

В друго проучване изследователят Алберт Мехрабян представя въздействието на съобщението чрез следните проценти: 7% словесни, 38% гласови и 55% знаци и жестове, невербален език. Благодарение на тях разбираме, че вербалният компонент се използва за комуникация на информация, а невербалният - за лични състояния и дейности. Мехрабян твърди, че в разговор между двама или повече души словесният компонент съставлява 35%, а повече от 65% се състои от невербална комуникация.

Всичко в хората е изразително. Когато осъзнаем силата на езика, както вербален, така и невербален, чувствата ни се изострят и интелектът ни се развива.

Ако използвате ръцете си по време на лична комуникация, насладете се на този прийом. Със сигурност вие сте ефективни, когато трябва да общувате и да изразявате емоциите си с хората около вас.

Мудрите - жестовете, които променят живота

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X