Напишете дума/думи за търсене

Трите думи, които са животворни за връзката

Връзките са трудни.

Още от малки ни пълнят главите за приказки с щастлив край. Гледаме със замъглени очи онези прословути принцеси на „Дисни”, които танцуват и пеят в прегръдките на чаровните принцове, и въздишаме с копнеж, чудейки се кога ще дойдат и нашите момчета, за да ни спасят от злата вещица, за да може да живеем щастливо до края на дните си.

След това бурно влизаме в пубертета, но и там ни чака същото – романтични комедии до пръсване – „Безсънници в Сиатъл”, „Докато ти спеше”, „Когато Хари срещна Сали”, „Хубава жена” и прочее любовчийски кинопроизведения.

В сънищата си пресъздаваме перфектната романтика, пълна с онези думи, които ще отворят и най-закостенялото сърце.
Онези три думи, които всеки лелее да чуе. Мислите, че говоря за „Аз те обичам“, нали? Не точно. Не за тях иде реч в тази статия.

Не ме разбирайте погрешно – тези три думи могат да бъдат изключително мощни, когато се изречени истински. Но може лесно да се превърнат в рутина на изказа и в рутина на реакцията от тях.

Трите думи, за които говоря, изискват уязвимост, отдаване, честност, истинско присъствие и признание на вашия партньор.
Това са "ти беше прав(а)".

Тази фраза е като божеството на връзките.

Когато я използвате, се случва това във връзката:

1. Искрено признавате, че съжалявате

Разбира се, „Съжалявам“ е достатъчно прилична фраза, но помислете - казваме „съжалявам“ още преди да може дори да говорим. Било с очи или жестове. Наистина мислите, че тази фраза има много значение за всеки от нас? Горе-долу всички сме имунизирани срещу влиянието му.

2. Признавате, че сте чули партньора си

В наши дни, когато очите ни са залепени за екрани от всякаква форма и вид, е добре отсрещният да е наясно, че вашето внимание е привлечено не само от техниката, но и от него самия.
Като казвате на партньора си, че е прав, вие показвате, че за момент сте успели да отлепите зрението си от телефона си поне толкова дълго, че да разпознаете нещо, което той е направил.

3. Вие признавате, че не сте перфектни

Това е решаващо нещо във всяка връзка.
Особено по време на спор е наистина трудно да се признае, че грешим.
Казвайки тези три думи, вие се оттегляте и упълномощавате партньора си да изрази неговите мисли и да следва сърцето си. Това е нещо, от което всички бихме могли да се възползваме повече, нали?

4. Запазвате собствения си глас

Не казвате, че грешите или признавате поражение. Вие не го играете мъченик или жертва. Може би грешите, но може би и двамата сте прави. Има място за интерпретация и дискусия около това.

Запомнете тези три вълшебни думи.

7 въпроса, които всяка жена иска да зададе на новия си партньор

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X