Напишете дума/думи за търсене

5 въпроса, които ни казват дали се страхуваме да се влюбим

Мечтали сте за връзка и сте инвестирали време, пари, пот и сълзи в търсене на някого. Тогава той се появява. И тогава започва вашата съпротива.

Защо се карате, отблъсквате или дори бягате от връзката, която сте искали, и от влюбването? Съмнявате ли се в себе си или в другия, когато изглежда, че най-накрая сте привлекли точно това, което сте търсили? Смятате ли, че размишлявате и анализирате или дори се оправдавате дали това наистина е това, което искате? Чудите ли се дали сте готови за връзка или ще е по-добре да останете необвързани? С единия крак извън връзката ли сте? Може би сте копнеели за интимност и сега, когато перспективата за това е пристигнала, се чувствате уплашени от любовта.

Ако някоя от тези мисли е минала през ума ви, вие сте на ръба на скалата, а другата страна е само на скок разстояние. Но знаете, че всичко във вашия свят ще се промени с този скок и вие поставяте две сърца пред дулото. Рискувате да бъдете наранени и рискувате да нараните друг.

Нека разгледаме повече това съпротивление и да решим дали сте готови да заложите всичко на този скок. Задайте си тези пет въпроса, ако се страхувате да се влюбите.

1. Ако си представяте живота си след 10 или 20 години, искате ли да сте сами или с партньор?
Когато остареете и си представяте пътя, който води до края на дните ви, искате ли някой там да ви държи за ръка?

2. Искате ли да имате спътник, за да изследвате и изживявате нови места заедно?
Искате ли да създадете прекрасни спомени с някого?

3. Искате ли отново да давате и получавате любов?
Имате ли любов в сърцето си, която в момента не е изразена? Бихте ли добавили удоволствие и приятелство към някой друг? Готови ли сте да получавате любов?

4. Вашата положителна връзка ще бъде ли вдъхновение за друг човек?
Някое от вашите деца има ли нужда от модел за подражание, който подобрява негативното преживяване? Вашата смелост ще им помогне ли да бъдат смели в собствения си живот?

5. Ако решите никога повече да нямате връзка, ще съжалявате ли на смъртното си легло?
Само вие може да разберете дали се съпротивлявате на добра връзка или смесените ви чувства са предупреждение, че връзката не е добра за вас.

Помислете за това и се вслушайте в себе си какъв е отговорът за вас. И ако почувствате, че сте намерили добра връзка, която може да се превърне в нещо вълшебно, тогава бъдете смели и действайте! Този живот не е генерална репетиция и не знаете колко време ви остава.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X