Напишете дума/думи за търсене

Как да си направим пълна промяна сами?

Лятото е чудесно за хиляди неща, за които все не ви остава време през другите сезони. Пълната промяна е една от авантюрите, които бихте могли смело да предприемете. Не бързате да карате децата на училище, дните са по-дълги. Остават ви допълнителни минутки само и единствено за вас, които чудесно може да оползотворите, смело предприемайки някои твърди крачки в посока на летния ви makeover.

Погрижете се за косата си

Винаги може да подкъсите малко прическата си като превенция срещу високите температури навън. Малко по-светъл цвят също би могло да допринесе за още по-ведрото ви лятно настроение. Не забравяйте обаче, че през този сезон косата претърпява доста сушав период. Жадните кичури абсорбират водата, намираща се във въздуха. Забравете за честото й измиване. Специалистите съветват да ограничите ползването на шампоан до веднъж седмично през лятото, за да предотвратите излишна сухота. През другите дни може да нанасяте върху влажната си коса балсам.

Озаптете лъщящата кожа

Заменете почистващия си тоник и крема за лице с пянообразен гел и обезмаслен дневен лосион за лице, съдържащ минимум 15-ти слънцезащитен фактор. Не нанасяйте върху цялото си лице пудра. Оставете бузите ви да сияят и нанесете съвсем лек слой по средата на лицето.

Отидете на пазар

Погрижете се за приятния си външен вид не само като подмените гардероба си, но и като се погрижите да се снабдите с най-подходящите помади и мазила за този топъл сезон. Водоустойчивите спирала, сенки, молив за очи и коректор за тъмните кръгове предпазват разтичането на грима ви в жегите. Ако искате допълнителна застраховка, използвайте грим само върху горния си клепач и прозрачна пудра за линията под очите.

Влезте във форма

Вече нямате извинение, че все бързате да закарате наследниците си на карате, балет или пиано и заради това не ви остава секунда, която да отделите на добрата си форма. Заменете търчането по улици и кръжоци с джогинг в парка или нахлузете банския и марш към плувния басейн. Морето може да е до колене, но финият силует изисква усилия.

Хранете се правилно

Лятото бъка от перфектни за здравето ви плодове и зеленчуци, които са абсолютно натурално узрели без помощта на парници или други засилващи растежа прийоми. Когато се храним правилно, ние сме по-дълго заситени и имаме за по-дълго време енергия. Не започвайте обаче диета, преди да сте се консултирали с вашия доктор.

Пийте повече вода

Пиенето на два литра вода на ден ще помогнат за хидратацията ви, ще отмият токсините от тялото ви и ще подобрят вида на кожата ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X