Напишете дума/думи за търсене

Как се извиняват зодиите

Дева

Ще се самобичува

Ако Дева направи гаф спрямо вас, не се ядосвайте. Радвайте се. Девите, които се вбесяват от чуждата немарливост, са три пъти по-сурови към себе си. Щом разберат къде и как са сбъркали, те, иначе безгрешните, изпадат в шок. Ако са жени, ще ви се извинят с есемес или имейл. После ще ви се обадят, за да повторят извинението. Ако не е достатъчно, ще се опитат да изкупят греха по други начини. А това вече ще бъде доста приятно. Мъжете Деви рядко се извиняват с думи. Те го правят с действия.

Везни

Не ви говори

Ако направят беля, Везните просто се скатават. Не обичат да са виновни. Избягват да се чувстват такива. И категорично не позволяват вие да им навирате в носа собствената им вина. Щом са сгафили, значи ще ви се разсърдят. Къде е логиката ли? Логиката на Везната е, че в крайна сметка ще се примирите и ще направите първата стъпка с думите: “Няма нищо, не ти се сърдя вече.” Почти невъзможно е да се разкаят искрено. А най-опасна е Везната, която ви се усмихва, докато наум ви крои шапка.

Скорпион

Съдбата е виновна

За Скорпиона няма погрешни действия и всичко опира до пръста на Съдбата. Затова е убеден, че не греши. Просто нещата така са се получили. Няма начин да убедите Скорпион да ви се извини. Единствено можете да го оставите сам да стигне до това решение. Очаквайте да е с есемес или съобщение в чата. Ще му бъде неловко да ви го каже в лице в лице. А ако и това стане, значи е настъпил звездният ви час. Искайте! Извивайте ръце. Докато се опитва да изкупи вината си, Скорпионът ще бъде доста мек.

Стрелец

Дори не се замисля

Само му обяснете, че е сгафил, и веднага ще каже: “Съжалявам.” Стрелците са като децата - нямат спирачки. Правят гаф след гаф и мълниеносно се извиняват. Дълбоко вярват в сентенцията “Човешко е да се греши”. Понеже те самите не са злопаметни, не смятат, че е нужно да се прави от мухата слон. Щом са сбъркали - съжаляват, посочиш ли им грешката, ще се опитат да я поправят. Но не разбират защо разни хора настояват да се провеждат напоителни разговори, да се изясняват отношенията и простъпките.

Козирог

Само в краен случай

За Козирога е въпрос на чест да не се извини. Така че е безсмислено да го притискате. Някои представители на рогатото съсловие не са изричали думата “съжалявам” през целия си живот, което си е рекорд. Ако е крайно наложително, ще го направи, но с разяснение защо е решил да се извини и какви мотиви го принуждават към това противоестествено поведение. Трябва да ви е ясно: Козирогът си признава грешката единствено за да ви направи услуга. Или защото е преценил, че има интерес да го стори.

Водолей

Веднага си признава

Водолеите умеят да се извиняват. Трябва само да се стигне до този момент. Щом осъзнаят, че са в грешка, вече не се инатят, а веднага си признават. Ако са постъпили наистина зле, се гърчат от угризения и правят всичко по силите си, за да поправят стореното. Въпреки че съжаляват с цялата си душа, не смятат за нужно да превръщат извинението в шоу спектакъл. Правят го делово, искрено и без излишно хленчене и посипване на главата с пепел. “Извинявай, не бях прав” и точка. И продължава нататък.

Риби

Не ги притискайте

Нищо няма да спечелите, ако обвинявате Рибата. Колкото и да са меки и чувствителни, притиснати в ъгъла, те стават неотстъпчиви. Единственият ви шанс е да ги оставите сами да осъзнаят грешката си. Настъпи ли моментът за извинение, по-добре си отделете поне половин ден за напоителен разговор. Ще има буря от сълзи, обяснения и самообвинения. Ще спре да се тръшка едва след като я убедите, че напротив - тя е една прекрасна Риба, че всичко сте й простили и че не можете да живеете без нея.

 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X