Напишете дума/думи за търсене

Тиквен пудинг

Необходими продукти:
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. царевично нишесте
1 3/4 ч.ч. мляко
1 яйце
1/2 ч.ч. тиква
1 ванилия
1/2 ч.л. канела
бита сметана и ядки по желание

Начин на приготвяне:
1. Обелете парче тиква и го сложете да се свари в тенджера на котлона. Щом омекне, изцедете го и го намачкайте добре. Вземете 1/2 ч.ч. от него за пудинга.
2. Смесете захарта с царевичното нишесте в малка тенджера на котлона. Разбийте млякото и яйцето и постепенно ги добавете в съда. Оставете сместа да заври и дръпнете от огъня след около минута, като непрекъснато разбърквате.
3. Поръсете намачканата тиква с ванилията и канелата и ги добавете към млечната смес. Върнете съда на котлона и разбърквайте за още около 3 мин на слаб огън, не позволявайте на сместа да завира. Разлейте пудинга в десертни купички или чаши, покрийте ги с прозрачно фолио и ги сложете в хладилника да се стегнат.

Гарнирайте по желание пудинга с бита сметана или ядки.

Източник: сп. "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X