Напишете дума/думи за търсене

Тресете се от нерви? Опитайте това

Напоследък всичко ви изнервя. Ранно ставане, един милион ангажименти и проблеми, детето си иска своето, къщата е разхвърляна, нямате време да отидете на кола маска от два месеца насам, а кредитната карта е изтъняла заплашително. Преди всичко е важно да се отпуснете. Използвайте всяка свободна минута за релакс - дори докато чакате на светофар, на опашка или докато сте под душа. Ето няколко ефективни съвета за това как да успокоите топката.

1. Аромотерапия с лавандула

Можете да си купите свещи с аромат на лавандула, да сложите изсушена лавандула във възглавницата си или просто да си потърсите такъв душ гел. Аромотерапията с лавандула действа.

2. Харчете малко, давайте повече

Според ново проучване участващите в благотворителни организации страдат много по-малко от стрес отколкото другите. Можете да опитате с каузите на TimeHeroes – просто ги потърсете във Facebook, за да научавате за различни благотворителни инициативи, в които можете да вземете участие.

3. Слушайте музика

Изследване на университета в Мериленд доказва връзката между релакса и редовното слушане на любима музика. Няма значение дали харесвате джаз или рок, слагайте слушалките, дори когато сте на работа, и оставете музиката да си свърши работата.

4. Малко сладко за душата

Поредното проучване в Япония ни уверява, че няколко парчета десерт могат да са изключително полезни за нервната ни система. Ако пък си направите пай с плодове, ще снабдите организма и с полезни вещества.

5. Наплачете се

Учените го казват. Хората, които могат да си пореват на воля поне веднъж седмично, се справят пъти по-добре с напрежението от онези, които се въздържат от сълзи.

6. Само 1 минута

Дори една единствена минута упражнения може да покачи издържливостта ви на стрес, така че намерете начин през деня да потичате или да правите по няколко пъти клякания и подскоци. Ако пък имате време за повече, ставате истински щастливци.

7. Натиснете тук

Открийте точката по средата между палеца и показалеца си и притиснете, когато стане напечено. Според китайската медицина това е точката на стреса и така вие го освобождавате.

8. Постойте под душа по-дълго

Всеки познава най-добре своя организъм. За някои много топлата вода измива стреса, при други действат по-добре контрастните душове. Отпуснете се и си дайте време да откриете кой е вашият начин. Може да си купите скраб за тяло с лавандула, или дори да си го направите сами вкъщи. Използвайте го, когато сте в настроение. Самият факт, че сте се погрижили с нещо допълнитело за тялото си, ще ви подари нотка по-добро настроение.

9. Намерете си малко хоби

Сигурно ще си кажете, че нямате време за нищо, какво остава за хоби, но си струва да опитате. Нека не е нещо времеядно. Важно е да си отделите време за себе си, да правите нещо с ръцете си, да се концентрирате за кратко в нещо, различно от ежедневните ви задължения. Нямате представа колко по-лесно ще рестартирате след това. Пълно е с магазини за хоби материали. Купете си пакетче мъниста за 1 лв и корда за още толкова и си нанижете гердан или гривна. Ще имате ново бижу за без пари и едно малко по-спокойно сърце.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X