Напишете дума/думи за търсене

Фрекстингът - добър ли е за отношенията?

Не съм от хората, които обичат да показват частите на тялото си безразборно. Може да е свенливост, може да си е и чиста скръндзавост. Защо да споделям с почти всеки своята божественост, като мога да го правя само с отбрани люде?

Знам, че повечето човеци от един и същи пол се чувстват комфортно да показват снагите си един пред друг, но предпочитам да се къпя необезпокоявана сама вкъщи, отколкото да показвам себе си в общата къпалня, па макар и само в Евината й част.

Но откакто селфито насели света, вече не остана нищо свидно и всичко е видно.

Последната мода в комуникацията между приятели, е да си изпращат снимки по организъм.

Не се учудвайте, ако случайно дочуете в кафене откровението на някоя девойка, че е изпратила кадър на голия си гръден кош на най-близката си приятелка.

Познавачите на модата във виртуалното пространство вече дадоха име и на този феномен, наричайки го „фрекстинг“ (sexting (пращане на секси съобщения) и friendship (приятелство) – бел.а.).

Може да звучи като мечта на някой юноша бледен, но истината е, че този тип самоснимани фотоси са предназначени само за женски очи. Или поне така гласи фолклорът.

Това явление възниква като отговор на нуждата от одобрение, към което се стремим генетично. Друго си е да се снимаш в пробната на любимия си бутик и да изпратиш за одобрение тоалета на най-добрата си дружка, която по една случайност не е с теб.

Едно от неудобствата на фрекстинга е, че не е особено дискретен. Той не съобразява с локацията на получаването си. Него не го интересува дали реципиентът е на важна бизнес среща в другия край на града. Все му е тая дали вашите прелести ще лъснат през смахнатите погледи на шефа ви, докато правите планьорка и изобщо не му дреме дали голият ви задник ще падне в чашата кафе на събеседника ви в бистрото.

От друга страна, този вид комуникация може би ще помогне за повдигане на самочувствието и за още по-голяма близост с приятелките ви.

Звучи ви нелепо? Не бързайте. В крайна сметка приятелството включва в себе си и малка доза уязвимост, която си готов да покажеш пред другия.

Така, както прави вече десетилетия една приятелка, живееща от другата страна на океана. Често ме ползва за коректив, що се отнася до избора й на дрехи (пък и на мъже). Без да се усетя, през годините се превърнах в пишман имидж консултант, за когото нямаше скрито-покрито, що се отнася до нейния дибидюс силует. Кой да знае, че през цялото време съм била пионер в областта на фрекстинга. Само дето съм била малко по-назад в жаргона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X