Напишете дума/думи за търсене

Лесни съвети за красиви къдрици

Къдравата коса никога не излиза от мода. Ако косата ви е права или не е достатъчно гъста, то къдриците несъмнено ще й придадат обем.

Топлинната обработка с преси, сешоари и маши винаги крие от изтъняване на косъма или от изсушаване.  Да не говорим, че всички сме изморени от недостатъците на лаковете за коса. Химикалите в него толкова помагат на прическата, колкото и увреждат косата.

Какви са естествените начини за къдрици, с които да намалим рисковете от дразнене на скалпа, пърхот и други кожни проблеми.

Съвети

1. За дълготрайна издръжливост на къдриците, както и на почти всяка друга прическа, не започвайте да работите с напълно мокра коса.

2. Освен ако не е крайно необходимо, не разресвайте косата си, докато е все още мокра.

3. Внимавайте със стягането на фибите, ластиците и ролките към скалпа, за да предотвратите накъсване на косъма или главоболие.

Ето няколко начина за красиво накъдрена коса.

Метод 1

Това може би е най-лесният начин да се накъдри косата си - направете си плитка. Ако искате дребни и стегнати къдрици, сплитайте малки участъци от косата. За предпочитане е косата да е влажна и да престоите с плитките една нощ, ако имате възможност. Резултатът е спирални къдрици в стил рок.

Метод 2

Направите си кок, легнете с него, а на сутринта ще се събудите с приятни вълнисти кичури.

Този трик може да не се получи при косите, които са с по-жив косъм.

Метод 3

Друг начин да си направите къдрици е чрез използването на малки парченца плат или неизползвани чорапи. Поставете парченцето плат или чорапа на върха на косата си и навийте дотам, докъдето искате вашите къдрици да започват. Една нощ престой с навита коса е достатъчен за буйни къдрици.

Метод 4

Този метод за къдрици изисква ролки. Срешете, навлажнете косата и в зависимост от желания ефект за стегнати или по-небрежни къдрици, затегнете или разхлабете ролките. Подсушете навитата коса с топъл въздух в продължение на 5 минути, а след това и със студен въздух за 3-4 минути. Останете с навита коса поне 15 минути, преди да развиете ролките и, воала, вече сте къдрави.

Метод 5

Ако все пак изпитвате затруднения при самосплитането, може да заложите и на кравайчетата. Не се изисква толкова сръчност. Пробвайте да отделите няколко кичура, да ги навиете на топче при скалпа и да ги закрепите здраво с фиби или ластик. Стойте с тях няколко часа и ще се сдобиете със суперкъдрици. Накрая прокарайте пръсти през къдриците и ги оставете да падат свободно.

Метод 6

Друг ефективен начин за направата на къдрици е с кухненска хартия. След като сте измили косата си и добре сте я подсушили, нанесете на нея хидратиращ серум, за да придаде не само гладкост и блясък на косъма, но и да послужи като защитен слой при къдренето. Завийте кухненската хартия по посочения начин на снимката.

Внимателно завържете хартията около косата.

След това вържете на панделката хартия за косата, за да не се измъква и кичурът да си стои навит.

Ако предпочитате по-разпуснати къдрици, постойте така около 3-4 часа. За по-стегнати и издръжливи вълни изчакайте повече от 6 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X