Напишете дума/думи за търсене

Ако си пухкава, ела в нашата група

Повечето снимки, изобразяващи спортуващи, показват слаби и атлетични модели. Но истината е, че всеки може да тренира. Независимо от килограмите си. И никой не бива да се притеснява от това.

В социалните мрежи е пълно със снимки на готини мацки в спортни костюмчета, които ни насърчават да тренираме и да се движим всеки ден. Колкото и да са красиви техните фотоси, те понякога будят завист и предизвикват в гледащите ги точно обратната реакция.

Изправени пред телата, които смятат, че никога няма да имат, много жени се отчайват. Казват си, че никога няма да станат чак толкова слаби и стегнати, затова се отказват да полагат каквито и да било усилия.

А това е погрешно. В спорта всеки се състезава най-вече със себе си. Дори и да не може да бъдете като модел, това не означава, че ако полагате усилия, няма да достигнете най-добрата форма за самата себе си.

Приемам се такава, каквато съм

Точно това е мотото на групата в социалната мрежа Tumblr. Под името Fatpeopledoingsport (в превод "пълни хора спортуват") потребители от целия свят споделят свои снимки, докато тренират. Те разкриват, че спортът ги кара да се чувстват жизнени и пълни с енергия и че няма да се откажат да го практикуват дори и да не са с “манекенски размери”.

Закръглените момичета по света се подкрепят една друга, за да не се срамуват да излязат да тичат в парка сред 50-килограмови мацки или да отидат в залата за йога или тае-бо сред всички красавици със стегнати тела.

Чуждото мнение няма значение

Момичетата споделят, че се чувстват красиви и доволни от себе си, затова спортуват независимо какво мислят околните, как възприемат телата им или дали отслабват или не. Те подчертават, че спортът се прави не толкова за отслабване, а за здраве и всеки има право да открие този, който го прави щастлив, и открито да го практикува. Без значение какво е мнението на околните.

Целта на групата е да вдъхнови хора по целия свят да се заемат със спорт и да споделят резултатите си.

снимки: http://fatpeopledoingsport.tumblr.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X