Напишете дума/думи за търсене

7 начина да се справим с кофти ден

Той се познава отдалече. Още с отварянето на очите ви е ясно, че денят ще загорчи. Ще изпили нервите ви с най-грубата пила, ще ви върже всички тенекии, които успее да намери, ще обърне графика ви с хастара навън, а за десерт ще иска душата ви в поднос. Не му се давайте, започнете го отрано. Сипете му чаша ароматно кафе, а после го пратете да се охлади под душа. Вече имате обиколка преднина пред кривото му настроение и може да се заемете със същността.

Не позволявайте на изкушенията да ви повалят

Един шоколад, кофа сладолед, мазна баница, пет чифта обувки... Всяко едно от тях е способно да ви блъсне по стълбите надолу. И преди да се усетите, ще види сметката на цялата ви дисциплина, с която се бичувате от седмици. Лошият ден няма да стане по-добър само защото сте го нахранили с калории или сте му купили света.

Направете добро на някой друг

Моля?! А за вас няма ли някой да се погрижи, вашият ден не струва. Именно. И сега е моментът да се откъснете от него, като се потопите в чуждия. После ще му благодарите.

Разсейте се

Много е лесно да се каже, а колко е трудно да се направи. Напънете се малко, де. Без усилие нищо не се получава. Излезте от офиса, отбийте се в някоя галерия, изкуството помага на настроението. Нахранете гълъбите в парка, късайте хартия на дребни парчета...

Подредете

Шкафа с документи в работата, гардероба, играчките на детето, въдиците на мъжа, шаловете на майка ви. По цветове. Разтоварете напрежението и създайте ред. И в мислите си. Чашата става все по-пълна, нали.

Обадете се на приятел

Точно сега е моментът да ви подкрепи. Комуникацията с него ще ви покаже друга гледна точка, обикновено по-оптимистична от тази, на която сте зациклили.

Изпотете се

С бърсане на прозорци, във фитнеса, в парка, в леглото. Без значение. Важното е да се изморите и да заредите тялото с порция хормони на щастието.

Опишете го

Така направо ще му видите сметката черно на бяло. Облекчаващо е, пък и няма какво да губите.

И не забравяйте - всеки лош ден има край. Вашият също ще свърши. А после идва нов и кой знае, може би с нов късмет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X