Напишете дума/думи за търсене

Как да си помогнем, когато се чувстваме изгубени

Независимо дали сте изгубили идентичността си в работата, семейството или просто се чувствате изгубени в живота като цяло, това не означава, че животът ви е обречен и че никога няма да откриете себе си отново. Просто преминавате през труден период и трансформация.
Ключът не е да задълбавате в проблемите си, а да използвате творческата си енергия, за да създадете живота, който обичате.
Предлагаме ви 7 съвета, които ще ви помогнат да излезете от това състояние. Те ще ви напомнят за силата, която може да черпите от живота и да правите нещата които обичате.

Не пропускайте редовно да правите това, което обичате

Спомняте ли си кога за последно сте се забавлявали? Помните ли кога сте усещали, че нещата се случват лесно и вървят по вода?
Това вероятно е така, защото сте били напълно погълнати от забавната страна на нещата. Когато ние порастваме, губим представа колко невероятен може да бъде животът, защото се чувстваме обременени от отговорности.
Без повече извинения от сорта на липса на време, пари, ресурси, детегледачка и др. Поеме ангажимента пред себе си да правите това, което ви доставя удоволствие.

Пътувайте

Дали ще е еднодневна екскурзия, усамотение на тихо място или едноседмично пътуване излезте да изследвате света. Така поне за малко ще бъдете далеч от шума на ежедневието и ще видите света със свежи очи. Когато се върнете, ще имате много по-голяма яснота отпреди за това какво да правите занапред.

Започнете отново да мечтаете

Какви мечти имахте за живота си, преди да се изгубите в натовареното ежедневие? Какво си представяхте, че е невъзможно или невероятно да се случи с вас? Вземете си дневник и се свържете отново с мечтите си и създайте нови. В една идеална реалност какъв бихте искали да бъдете?
Какви са копнежите на душата ви? След като осъществите комуникация отново с мечтите си, ще имате желание и вдъхновение да преоткриете себе си.

Разширете зоната си на комфорт

Това е времето да опитвате нови неща и да се срещате с нови хора. Развитието не се постига, като се задържате в зоната си на комфорт, където всичко е познато. Предизвикайте себе си и направете нещо, което е малко по-ужасяващо за вас и все още ободряващо. Отидете и направете първото нещо, което може първоначално леко да смути сетивата ви, но ще ви донесе неимоверно удовлетворение от смелостта.

Мълчете и слушайте

Във всеки ден има знаци, съобщения и ориентири, които ще ви вдъхновят да действате, но бихте ги забелязали само ако сте отворени за тях.
Обърнете внимание на знаците по пътя, песните по радиото и хората, с които се разминавате по улицата. Има посланици и напътствия, които ви помогнат да се движите напред по пътя си.
Вашият ключ към намирането на себе си може дори да бъде на един билборд или да ви просветли като мисъл под душа.

Имате силата да бъдете, да имате и да направите всичко, което желаете

Понякога чувството на загуба е всепоглъщащо и ви кара да забравите за това, което мислите и чувствате. Дава ви се голямо количество енергия, за да създадете живота, който желаете и да получите отговорите, които търсите. Независимо дали ще е чрез мъдри мисли, медитация, йога, журнал или нещо друго, важно е да се съсредоточите върху красотата и радостта около вас. Когато направите това, светът ще ви върне повече красота и радост), включително и отговорите, които търсите.

Помолете за помощ

Има толкова много хора по света, чиято цел е да помогнат на хората като вас. Протегнете ръка и помолете за помощ.
Не е нужно да разбирате всичко посвоему, а понякога просто един разговор с някого може да даде прозрението, което ви трябва, за да се движите напред с лекота. Независимо дали ще е на психолог, ментор, приятел, съветник или Бог, помолете за помощ и насоки, които да ви покажат пътят напред.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X