Напишете дума/думи за търсене

Десертите, от които не се пълнее (+рецепти)

Бонбони

необходими продукти:

100 г фурми без костилки

100 г сушени смокини

100 г стафиди

200 г ядки по избор (бадеми, орехи, лешници)

100 г кокосови стърготини

ванилия

ром

начин на приготвяне:

1 Накиснете сушените плодове за половин час, след което ги отцедете добре от водата.

2 Смелете ядките и добавете към тях плодовете и подправките. Пасирайте всичко заедно.

3 Ще получите лепкаво тесто, от което оформете топчета.

4 Оваляйте бонбоните в кокосови стърготини и по желание в още счукани ядки.

Суфле без захар

необходими продукти:

200 г черен шоколад

125 г масло

3 с.л. царевично брашно

4 с.л. брашно

60 мл прясно мляко

30 г стевия

4 яйца

начин на приготвяне:

1 Разтопете шоколада и маслото на водна баня.

2 Смесете разбитите яйца със стевията. Добавете брашното и разбъркайте добре.

3 На тънка струйка изсипете и затопленото мляко, докато стане гладка хомогенна смес.

4 Добавете и шоколада с маслото.

5 Намажете съдчетата с мазнина (масло, най-добре кокосово) и разпределете в тях сместа.

6 Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 12-15 мин.

Крем с авокадо и какао

необходими продукти:

1 авокадо

2 банана

1 с.л. натурално какао

2 белтъка

плодове и мента за украса

начин на приготвяне:

1 Пасирайте добре узрялото авокадо заедно с бананите и добавете какаото.

2 Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги смесете с останалото.

3 Разпределете в купички, украсете с плодове по избор и със стръкче мента и оставете в хладилника за поне половин час.

Плодов тарт

необходими продукти:

125 г меко масло

100 г захар

1 яйце

250 г брашно

щипка сол

1 кофичка сметана

1 ванилия

кората на един лимон

2 с.л. стевия

пресни или замразени плодове по избор (най-добре горски плодове)

начин на приготвяне:

1 Смесете до хомогенност маслото, захарта и яйцето.

2 Добавете брашното и солта. Бъркайте, докато стане меко тесто. Увийте го във фолио и го оставете в хладилника за 20-30 мин.

3 Разточете охладеното тесто върху леко набрашнена повърхност и го поставете във форма, като си оставите тесто за борд отстрани.

4 Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 мин. За да не се надигне при печене, може да го покриете с фолио и да го печете с някаква тежест.

5 Разбъркайте сметаната, ванилията, кората от лимона и стевията и ги охладете добре, докато се приготвя блатът.

6 Когато и блатът изстине, покрийте го със сметаната и украсете щедро с плодовете.

Ако искате този плодов тарт да е още по-безвреден за тънката ви талия, запечете блата заедно с тънко нарязани ябълки, за да си спестите сметаната.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X