Напишете дума/думи за търсене

Наталия Кобилкина: Жените, които не ръчкат мъжете си, остават без тях

Тя е като хуна. Влиза, преоблича дрехи със замах, позира без свян и по едно мъжко сако само, говори уверено и тръгва. След себе си оставя една лекота, която носи из въздуха като ехо нейните думи: „Животът е толкова прост...“

Между другото много бързо влизаме в темата за черното и бялото...

Много хора не знаят, но мозъкът на жената има черна и бяла страна. Често жени, които са отгледани като малки принцеси и са харесвани от майка си и баща си, които винаги са ги хвалили и са им казвали „ти си номер 1, ти си моята принцеса“, имат препълнена светла страна. Тяхната тъмна страна е празна и когато пораснат, непрекъснато се влюбват в мъже, които ги мъчат и я допълват. Те се спират на мъже, които ги изоставят, мъже, които са женени, които са лоши момченца, на които не им пука за тях. Това им харесва. И обратното. Жени, които израстват в много трудни семейства, където преживяват насилие, битки, проблеми, трудности, където са ги мачкали или майката е била много взискателна, имат препълнена тъмна страна, докато светлата е празна. Такива жени лесно се влюбват в нежни и грижовни мъже. Тяхната светла страна има нужда от тази стабилност, че някой ги обича, че най-накрая никой не ги третира зле и не им вика. Те избират за съпрузи добри момченца, с които невинаги има страст, но поне се държат добре с тях. Това обяснява защо такива готини жени, на които всичко им е супер, се влюбват в лоши момченца.

А няма ли вариант по средата? Да си израснал в нормално семейство, където единият родител е бил по-строг, но пък другият те е хвалел?

Няма такова нещо, винаги има едното или другото, както има ден и нощ. Има ин и ян, черно и бяло. Така е и с жените. Наблюдавайте какви мъже повече ви привличат и ще разберете коя страна ви е по-слаба. Или, да речем, жената има съпруг, който напълва тъмната й страна, но в момента, в който я напълни, тя си намира нов мъж или любовник -да я хвали, да й прави комплименти, тя има нужда от него, за да напълни бялата й страна. Тоест през целия си живот жената търси баланс между тъмното и светлото.

А при мъжете как е?

Не зная доколко е изразено при тях, но също има мъже, които харесват жените да ги мачкат, да ги обиждат и да ги нараняват. Много е вероятно и при тях тези жени да напълват едната страна. Ние всички сме дуални.

Ти самата в какво семейство израсна?

Аз съм израснала в много добро семейство, в което се държеше на образованието и на интелекта. Ние четяхме много книги. Държеше се и на работата, на честта, на уважението, на достойнството. Тези неща бяха винаги много важни за баща ми и днес съм му благодарна. Майка ми и баща ми бяха твърде различни. Майка ми беше щедра, раздаваща, широко скроена, а баща ми – малко стегнат, дисциплиниран, стиснат, всичко да е планирано. До ден днешен се изненадвам как вече 37 години живеят заедно толкова коренно различни хора.

       
X