Напишете дума/думи за търсене

Наталия Кобилкина: Жените, които не ръчкат мъжете си, остават без тях

Имаш ли съвети за ограмотяване по тези теми?

Жените трябва да се изучат сами. Когато водя семинар и попитам 100 жени коя от вас се е гледала долу в огледало, вдигат ръце 20 само. 80% от жените дори не знаят как изглежда долу. Не знаят миризмата си, не знаят уханието си, коя част от клитора е по-чувствителна, не са докосвали сами тялото си. Докосни тялото си, изследвай се, влез вътре с пръстче, намери си точката G, изпий два литра вода преди това, провери какво натискане най-много ти харесва – по-силно, по-слабо, експериментирай с тялото си, стисни зърната си, дръпни се за ушенцето и разбери сама за себе си на какво реагира твоето тяло. Направи проучване за самата себе си.

Може ли да се каже, че успелите жени са успели, защото работят върху себе си?

Абсолютно. Ако ти работиш върху себе си, няма как да не промениш и себе си, и живота си. Това, че може да имаш страхотно тяло, ако ядеш боклуци и не спортуваш, е лъжа. Ако искаш да имаш щастлива връзка, ти трябват акъл и знание. Без да ходиш по такива семинари, няма как да стане. Имат късмет само 10% от хората. При нас групите са препълнени постоянно. В момента не мога да смогна да приема всички, защото хората се променят, техните познати виждат тези промени и също искат да дойдат. Промените са реални – сватби, нова работа, щастието е измеримо.

Има ли периоди в израстването ни като жени?

Към 35 жената би трябвало да бъде жена – емоционално зряла, готова, стабилна, сигурна. За съжаление много жени към 35 са абсолютно инфантилни и не разбират какво е да бъдеш жена. Имат някакви изисквания към света, обидени са, таят гняв и нереализирани очаквания. Така че зрелостта се постига, като работиш върху себе си. Много е трудно да бъдеш зряла, ако нямаш зряло семейство или суперзрял партньор до себе си. Затова е важно хората да имат наставници. Няма щастливи и успели хора без коуч. И на фитнес, като ходя, си имам треньор, а какво остава за живота, ако искаш да имаш живот на много по-високи нива.

Ти от кого се учиш?

Имам учители в Русия и Франция и често ходя при тях.

Как се съхранява любовта?

Като не я приемаш като даденост. Аз го имам днес, утре мога да го нямам. Днес давам максимума от себе си и не го давам заради другия, а заради себе си.

"Мъжете са много лесни."
"Мъжете са много лесни."
Но казваш, че компромиси не трябва да се правят?

Не, не трябва. Трябва да искаш всяко нещо, което правиш. Аз правя само това, което наистина искам. Избрала съм да се грижа за него. Колкото повече хора започнат да осъзнават, че това не е компромис, а избор, и колкото повече спрат да играят жертвата, толкова по-щастливи бракове ще има.

Нашето възпитание в България е такова, че самочувствието дълги години не се смяташе за положителна черта. Възможно ли е една жена на 30 години и нагоре тепърва да изгради добро самочувствие?

Напълно е възможно. Това става с вяра в себе си. Имах един клиент, който имаше успех в работата, но не му вървеше с жените, просто не се получаваше. Дадох му домашно да си повтаря: „Аз съм готин мъж, жените ме харесват, аз съм уверен в себе си.“ След една седмица дойде и каза: „Всички в екипа ме харесват. Имам си гадже след три дни само!“

Ако човек започне да вярва в себе си, да защитава себе си, да бъде верен на думата си и ако си е казал да спре да пие и да пуши, наистина да го направи, тогава всичко друго се нарежда.

По твоите думи животът изглежда твърде лесен.

Животът е лесен! Коренът на думата „просто“ е от ръст, растеж, развитие. Коренът на думата „сложно“ е от лош, лъжа. Животът е страшно прост, чак обидно понякога. Хората го правят труден.

„Велика жена не е тази, която е по-умна от него, а тази, която го кара той да се чувства по-умен.“
„Велика жена не е тази, която е по-умна от него, а тази, която го кара той да се чувства по-умен.“
       
X