Напишете дума/думи за търсене

6 неща, които не бива да правим, когато сме болни

Следващия път, когато започнете да се чувствате малко „понастинали”, вижте дали не сте виновни за по-осезаемото си здравословно неразположение. Понякога правим неща, които не само че не подобряват състоянието ни, но и влошават доста цялостния ни тонус.

Прием на много лекарства

Колкото и да ви е зле, не приемайте твърде много медикаменти. Смесването на много лекарства с едни и същи съставки може да се окаже опасно. Не забравяте, че няма вълшебни илачи, които от първото хапче ви даряват с вечно здраве.

Предозиране с кофеин

Независимо дали имате тонус или не, не прекалявайте с кофеина, само и само за да усетите прилив на енергия. Намалете количеството още на захарта, безалкохолните и енергийните напитки – те може да влошат симптомите на болестта. Кофеинът и захарта дехидратират и възпрепятстват почивката, от която се нуждаете, за да оздравеете.

Използване на мръсен спрей за нос

Последното нещо, което ще ви се ще да правите, когато имате хрема, е да чистите накрайника на спрея за нос всеки път, когато го използвате. Въпреки това намерете желание за този ленински съботник, защото непочистеният накрайник връща бактерията обратно в носа при следващото използване на флакона. Най-доброто почистване става със спирт.

Употреба на стари илачи

Не се изкушавайте да използвате антибиотици или противовирусни медикаменти, останали от предишното ви боледуване. Не само че няма да имате достатъчно количество, но и свойствата им ще са отслабнали с времето.

Духане на носа твърде настойчиво

Ако сте прекалено настоятелни в издухването на носа, това може да доведе до инфекция на синусите, която ще продължи доста по-дълго от хремата.

Пипане на лицето

Когато изпитвате здравословна неадекватност, цялото тяло ви боли. Но истинското разпространение на бацили идва от лицето. Когато кихате или кашляте, бактериите се прилепват върху него безкомпромисно. Опитайте се да държите ръцете си далече от носа – не го почесвайте. И за нищо на света не си дъвчете ноктите. Бактериите само това чакат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X