Напишете дума/думи за търсене

Лимоново пиле с броколи

богато на селен

лесно

4 порции

30 мин

За 1 порция:

212 ккал

мазнини 6,2 г

холестерол 73 мг

въглехидрати 8 г

протеини 31,4г

фибри 1,8 г

необходими продукти:

2 с.л. брашно

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

350 г пилешки гърди

2 ч.л. зехтин

1 1/2 ч.ч. пилешки бульон

1 скилидка чесън

2 ч.ч. броколи

2 ч.л. настъргана лимонова кора

2 ч.л. нарязан магданоз

1 с.л. лимонов сок

начин на приготвяне:

1 Сложете в чиния 1 1/2 с.л. брашно, 1/4 ч.л. сол и пипера. Нарежете пилешките гърди на парчета и ги оваляйте добре.

2 Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие на котлона. Сложете месото и го обръщайте, така че да се зачерви от всички страни за около 5 мин. Прехвърлете гърдите в чиния.

3 Сложете 1 ч.ч. бульон и намачкания чесън в тигана. Щом заври, добавете накъсаното броколи. Покрийте го с капак и го оставете 1 мин да се задуши.

4 В отделна купа сложете останалия бульон, 1/2 с.л. брашно и 1/4 ч.л. сол и залейте броколито. Оставете го на огъня докато броколито омекне и сосът леко се редуцира. Добавете пилешкото и лимоновата кора. Разбъркайте и свалете предястието от огъня. Поръсете го с нарязания магданоз и лимоновия сок.

Сервирайте предястието със соса, поднесете го със запечена филийка хляб.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X