Напишете дума/думи за търсене

10-те плюса на минивазивното лечение на гръбначните заболявания (минуси няма)

Едно от преимуществата да живееш в 21-ви век е съвременната медицина. Тя увеличи значително продължителността на живота и намали драстично страданията и болката при наличие на здравословен проблем.

„СБАЛ-Гръбначен център” АД е едно от лечебните заведения, чиято философия на основаване и съществуване е изградена само и единствено на последните тенденции в лечението на заболяванията на гръбначния стълб. От април 2011 г през болницата са минали над 7000 души, всичките доверили й се основно заради минимално инвазивните способи на лечение, извършвани там.

И над 80% от тези пациенти си тръгват доволни и с излекуван болков синдром – процент, с който могат да се похвалят много малко лечебни заведения в света.

Защо всеки пациент, имащ проблем в гърба или шията предпочита да го отстрани посредством минимално инвазивни методи? Най- общо казано, защото тяхната фолосифия е: постигането на максимален ефект с минимални за пациента страдания.

В таблицата по-долу са систематизирани преимуществата на МИ лечение в сравнение с конвенционалното (сравнението е по общи признаци)

Практикуването на минимално инвазивни методи на лечение изисква специфична квалификация от страна на операторите, специфично оборудването (рентгенови и лазерни установки, инструменти, ендоскопи, генератори) и допълнителен ресурс както материален, така и времеви.

Изисква се съвсем друг вид ориентация и оперативни умения, чието придобиване се постига с упорита практика. Към настоящия момент не са много лечебните заведения в страната, които са мотивирани или пък имат възможност да работят по този начин, но минимално инвазивните методи на лечение доказаха в практиката изключителната си медицинска и икономическа ефективност и специалистите от „СБАЛ-Гръбначен център” АД са убедени, че това е най-правилния съвременен начин за лечение.

Болницата има договор с НЗОК.

Прегледите са с предварително записан час на тел. 02/9170950 или 0889797794, всеки работен ден, от 8,00 до 16,00 ч.

Информация може да получите и на сайта на лечебното заведение: www.spine-center.bg.

X