Напишете дума/думи за търсене

Безплатни консултации за лечение със стволови клетки

Проф. д-р Ердал Карайоз – специалист по лечение със стволови клетки, създател и ръководител на „Центъра за регенеративна медицина, изследвания и терапия със стволови клетки към „Лив Хоспитал“ – Истанбул, ще извършва безплатни консултации в Пловдив по покана на „Бридж Медикал“ България.

Като един от най-вълнуващите аспекти на регенеративната медицина, стволовите клетки ще доведат до големи иновации в рамките на 10 години. Проф. д-р Ердал Карайоз казва: „Постигаме успешни резултати с употребата на стволови клетки при хрущялни лезии в ортопедията, пластичната хирургия, изгаряния, гнойни рани, проблеми с диабетно стъпало и кардиологични проблеми. Наблюдаваме значителен положителен ефект и при деца с церебрална парализа и мускулна дегенерация.“

Има някои неизлечими заболявания на централната нервна система, като травми на гръбначния мозък, амиотрофична латерална склероза, мускулни болести и органна недостатъчност, които имат потенциала да бъдат излекувани с терапия със стволови клетки.

Терапията със стволови клетки има два метода на приложение. При първия метод тъканта се взима от самия пациент и след специална обработка се връща обратно в тялото му. При втория метод на приложение, стволовите клетки се възпроизвеждат и след това преминават през процес за контрол на качеството в лаборатория. След това те се връщат обратно в тялото на пациента. „Например, ние ги инжектираме в сърцето, за да обновим мъртвата тъкан в него“ споделя проф. Карайоз.

Екипът на проф. Карайоз извършва терапия със стволови клетки, които не е задължително да принадлежат на пациента, който се подлага на лечение. Ако стволовите клетки от костния мозък, мастната тъкан, косата или зъбите на един човек се инжектират в друг, клетките не се възприемат за чужди от тялото.

Ден преди провеждането на консултациите, проф. Карайоз ще бъде гост заедно с един свой малък пациент в предаването на д-р Неделя Щонова „Духът на здравето“ на 04.04.2017 г. /вторник/ от 11:00 ч. по БТВ.

Срещата ще се проведе в офиса на хотел „Рамада – Тримонциум“ – Пловдив, който се намира на адрес: ул. Капитан Райчо 2,етаж 5 зала ”Пълдин”.

Консултациите са БЕЗПЛАТНИ. За тях пациентите трябва да запазят предварителен час, както и да носят епикризи и актуални лабораторни изследвания.

Консултациите ще се проведат на 05.04.2017 г. /сряда/, ще започнат в 10:00 часа.

За предварително записване и допълнителна информация се обадете на телефоните на „Бридж Медикал“ България – 0888 912 702; 0894 525 291.

www.bridgemedicalbg.com

X