Напишете дума/думи за търсене

10 породи кучета, идеални за мързеливи стопани

Повечето кучета обичат разходките и игрите на открито. Голяма част от тях изискват над един час на ден разхождане, но малко хора могат да си го позволят. Ако сте сред най-заетите кучелюбители, или пък ви помързява да се шляете по парковете, пак може да си имате кученце. Само трябва да изберете една от тези породи.

1. Мопс

Симпатични, схватливи, чудесни за приятели и на деца, и на... големи деца!

2. Булонка

Те са изключително умни, така че не ги бъркайте с клишето "кучета за блондинки". Ще ви бъде верен приятел и без да го разхождате с часове.

3. Чао-чао

Ако пък обичате големи кучета и имате къде да отгледате такова, но без задължителните 60-90 минути за разходка, вземете си този приказен китаец. 

4. Староанглийска овчарка

Ето още една едра порода, която не иска дълго водене. Те са лоялни и весели животни, но в никакъв случай не осиновявайте такъв любимец, ако нямате простор в апартамента или къщата си. 

5. Блъдхаунд

Рядко срещана порода у нас, този приятел с удоволствие ще дойде с вас на лов, но няма да изисква дълги ежедневни разходки.

6. Английски булдог

Този симпатяга бързо ще ви дърпа към вкъщи, когато излезете. Той предпочита да се гушка в скута ви, отколкото да тича след някакви непознати четириноги в градинката. Същото важи и за френските булдози, които са по-малки на размер, но също така чаровни.

7. Басет

Той ще тича и ще мята ушите нагоре и надолу, когато ви види да си идвате вкъщи, но не за да го изведете, а за да бъде с вас, най-важното същество в живота му.

8. Шар пей

Ето още китаец, съвсем подходящ за мързеливци (не се обиждате, нали? :). Шегата настрана, този красавец харесва, когато животът му преминава лежерно. Ако мислите, че ще гони пръчки и топки по поляната, сте сбъркали породата.

9. Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Ясно е, че някои създания са родени да бъдат аристократи, а не да търчат като лудите по улиците и парковете. Кавалерът е точно такава порода!

10. Булмастиф

Този готин британец изключително одобрява дивана в хола и въпреки размера си не изисква дълги занимания навън. 

Каквото и кученце да вземете, подходете отговорно към избора му и преценете трезво дали имате времето, силите и финансите да се справите. Те не са играчки, а истински, пълноправни членове на семейството, които освен разходки ще изискват редовно хранене със специални за тях продукти, грижи за здравето, профилактика, хигиенни процедури всеки ден, грижа и внимание. Много внимание! Разбира се, те се отблагодаряват за цялата купчина грижи с няколко купчини нечовешка любов!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X