Напишете дума/думи за търсене

Как да се отървем от лошите спомени

Казват, че човешкият мозък има способността да цензурира спомените. С времето заличава лошите и извежда на преден план хубавите преживявания. Само че, когато неприятностите са оставили своя белег върху телата ни, това е едно непрекъснато напомняне, което не позволява на интелекта ни да упражни своите терапевтични функции.

Всеки поглед към нараненото място отново и отново ни връща към времето и събитието, което ни е белязало. Така, дори без да съзнаваме докрай, телесната травма се превръща и в душевна. Белегът ни създава комплекси, усещането, че всеки гледа само него става идея фикс, пречи на нормалното ни общуване, кара ни всекидневно да се съобразяваме с него.

Затова напоследък изследователи в сферата на медицината и козметиката полагат доста усилия да намерят решение за премахване на старите белези и предотвратяване на образуването на нови, знаейки, че по този начин ще излекуват не само нараненото тяло, но и травмираната душа.

Плод на такива разработки е Медикасол, познат и ценен от мнозина преди години продукт, който сега отново е на пазара и при това - в подобрена, иновативна формула.

Спреят Медикасол от серията дермокозметика ДжинДжира омекотява, изглажда и заличава стари белези, гарантира правилното заздравяване на нови рани и предотвратява наличието на хипертрофични белези (цикатрикси) и келоиди по кожата. Той е изключително подходящ за премахване на следи от наранявания, операции, изгаряния и други инциденти, които сме преживели през годините. Продуктът е решение и за белези вследствие на венозни язви и декубитус.

С Медикасол можем да ликвидираме и много по-дребни на пръв поглед козметични дефекти, които обаче съсипват самочувствието ни - целулит, фурункули, акне, белези от варицела, ваксинации.

Отпечатък върху телата ни за съжаление оставят понякога и най-щастливите събития в живота. ДжинДжира Медикасол ще премахне стриите от бременност или белезите от Цезарово сечение, за да останат само радостните ни спомени.

С Медикасол можем да поправим и несполуките след козметични процедури, като лазерни интервенции, пилинг, премахване на татуировки и др. Спреят не само спомага за бързо и правилно заздравяване на всякакви кожни рани и язви, но може да се прилага във всички фази на зарастването. При пресни рани употребата му предотвратява образуването на цикатрикси и келоиди, а вече формираните стари белези изглажда и заличава.

Защо ДжинДжира Медикасол е толкова специален?

Медикасол е подобрен продукт на иновативна технология. Ефективността му във всички фази на зарастване на раните е клинично и научно доказана. Съдържа пречистен екстракт от Centella asiatica като активна съставка, хидратиращи компоненти и висококачествени емолиенти. Те се предлагат за употреба във високотехнологична фармацевтична форма - специална емулсия във вид на спрей, която не цапа и не изсушава кожата. Не съдържа консерванти, оцветители и ароматизатори. Безопасен е дори при продължителна употреба. Подходящ е за възрастни и деца.

Как ДжинДжира Медикасол постига удивителните резултати?

За плътността и опънатия външен вид на кожата в човешкия организъм отговарят фибробластите. Те са най-многобройните клетки в съединителната тъкан, в ранен етап на диференциране и имат задачата за производството на всички останали елементи в нея. С годините количеството на фибробластите намалява и това води до увисване и отпускане дори на здравата кожа. А увредената има многократно по-голяма нужда от тях. Колкото по-висока е концентрацията на фибробластите, изработващи колаген, толкова по-сигурен е оздравителният процес на нараненото място. Може ли да се активизира синтезът на фибробласти и по този начин да се „поправи“ кожата? Да и Медикасол действа именно така.

Активната му съставка стимулира фибробластите да синтезират избирателно „добрия“ колаген (тип 1), ускорява епителизацията на раната, ускорява образуването на нови капиляри, има противовъзпалителен и антимикробен ефект, възстановява увредени нервни окончания.

Хидратантът в състава му увеличава хидрофилността на съединителната тъкан, а емолиентът помага за дълбокото проникване на активната съставка. Заедно те имитират естествената водно-липидна мантия, като успокояват, овлажняват, омекотяват и подобряват еластичността на кожата.

Как се прилага ДжинДжира Медикасол за постигане на максимален ефект?

Флаконът се разклаща добре преди употреба и засегнатият участък се напръсква равномерно 3 пъти дневно. Емулсията се разнася с леки масажни движения до попиване. При третиране на пресни белези масажирането трябва да се извършва много леко. Не се прилага при пресни отворени рани. Третирането започва 2 седмици след нараняването или след свалянето на конците.

За да получим максимален ефект, се изисква възможно най-ранно начало на прилагането, преди формиране на цикатриксите. Прилага се продължително време - от 3 месеца до 2 години, в зависимост от размера, плътността и давността на белезите. При стари и втвърдени белези може да се прилага под оклузивна превръзка или чрез ултразвук.

GinGira Medicasol е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА, тел.: +359 2 983 6203, София 1202, ул. „Цар Симеон“ 52, e-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете www.gingira.bg. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

X