Напишете дума/думи за търсене

Как се заличават родилни петна

Белезите по кожата, с които човек се ражда или получава скоро след това, се наричат родилни петна. Най-често те са червеникави и кафеникави. Съдовите петна се образуват при струпване на кръвоносни съдове в определен участък. Когато се намират по челото, клепачите или страничните части на лицето, създават особен дискомфорт и потискат самочувствието. Кафеникавите петна представляват зони с повишена концентрация на пигмент.

Тези дефекти по кожата могат да се заличат безболезнено с високотехнологична лазерна апаратура. Използва се интензивна светлина с определена дължина на вълната. Тя абсорбира от засегнатите тъкани хемоглобина в разширените кръвоносни съдове или меланина в хиперпигментните петна. В резултат петната изсветляват, стават по-незабележими и се постига изравняване на тена. Лазерните процедури могат напълно да премахнат кафеникавите зони.

От големината на родилните петна и степента им на изразеност зависи времето на сеансите. Лечението на червените понякога изисква множество процедури през определен период. Колко и през какъв интервал решава дерматологът.

Оздравяването протича много бързо. Възможно е да се усеща слаба болка в първите дни след процедурата. Обикновено тя отшумява за около седмица. Дори да има повърхностно нараняване на кожата, то също минава бързо.

В някои случаи няма гаранция за постоянен резултат. Когато пигментациите са разположени дълбоко в кожата, лазерът не може да стигне до всички. Нетретираните участъци с времето се надигат и родилното петно се възстановява. Тогава лазерната терапия би могла да се проведе отново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X