Напишете дума/думи за търсене

Лугата помага за повече от 90 заболявания

Ако планирате отпуска на родното Черноморие, може да я съчетаете с профилактични или лечебни процедури с луга.

Гъстата маслоподобна течност е остатъчен натурален продукт при производството на сол. Лугата от Бургаското и от Поморийското езеро по състав е близка до разтвора на тамошната лечебна кал и има подобно действие. В нея има магнезий, калций, натрий, сяра, хлор, въглерод, флуор, фосфор, цинк, йод, хлориди, сулфати. Най-високо е съдържанието на магнезиев хлорид и магнезиев сулфат. Магнезият е нужен за произвеждането на енергия в клетките и ускоряването на метаболизма. Той играе основна роля за здравето на нервната и мускулната системи, оказва благоприятно действие върху косата, кожата, ноктите. Магнезият се изчерпва при стрес и умора, затова след физическо или умствено натоварване организмът се нуждае от него. Лугата е богата и на биологично активни вещества, като микроводорасли, зоопланктон, полезни бактерии със силен противовъзпалителен ефект.

Природният продукт помага при повече от 90 заболявания. Главно при болести на опорно-двигателния апарат, при ревматични проблеми (гонартроза, коксартроза, спондилартроза, ревматоиден артрит, болестта на Бехтерев, инфекциозни артрити), при травми на меки тъкани, навяхвания, изкълчване на стави, счупвания, при невралгии, неврити, плексити, дископатии. Натуралната луга лекува трудно зарастващи рани и кожни заболявания: псориазис, невродермити, екземи. Освен това премахва умората и тежестта в крайниците, действа тонизиращо на целия организъм, стимулира естествената имунна защита.

Посещението на лечебните басейни с луга е безплатно. Добре е да се стои в тях първоначално 7-10 мин., като постепенно времето се увеличава до 20-30 минути. Много често натуралният продукт се прилага и чрез компреси.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X