Напишете дума/думи за търсене

Какво да държим вкъщи за здраве и късмет според баба Ванга

8. Точило

“Точи и точи своето щастие на точилото! – казвала Ванга. - Нека отлети далеч всичко, което е слабо и старо, нека новото и острото, добре сложено, да бъде с вас в живота ви. Вземи си в къщата точило! То ще те предпази от зли духове и пари ще донесе! Нека нечестивият да знае какво оръжие точиш!”

9. Кълбо вълна

И отново в помощ на семейното и личното щастие си припомняме завета на Пророчицата: “Искате ли да намерите своя път към щастието? Желаете ли да се чувствате постоянно полезни в този живот? Искате ли да бъдат с вас любимите ви хора? Не забравяйте да запазите в къщата си една топка вълна”.

10. Палма и върба

Баба Ванга учила всеки да засади у дома си финикова палма, която е позната на много народи като магично растение, което пречиства дома от лошата енергия и недоброжелателните настроения наоколо: “Палмата от семето расте. Нека тя защитава тебе и да пази твоя дом и Христос да славиш винаги. Върбата да се съхранява в дома от година на година, от година на година. Тя ще донесе доброта, богатство и успех във всичките ти дела. Първи твой приятел и помощник”.

11. Пясъчен часовник

Баба Ванга съветва във всеки дом да се държи по един пясъчен часовник от уважение към близките и към годините, а и защото в бавно изтичащото в стъклото време много хора намират верните отговори: “Времето е спряло в стъклото и е станало на пясък - можете да го контролирате, както искате. Ако бихте могли да укротите един пясъчен часовник, няма да съжалявате за отминалото време. То ще стане ваш надежден приятел, който в трудна ситуация винаги ще ви подскаже какво да правите. Също така пясъчният часовник е декорация на дома, която винаги привлича окото. Ако нямате в дома си пясъчен часовник, означава, че не се грижите за времето на хората в тази къща, не държите на обещанията си и не се страхувате от старостта. Хората или са горделиви, или просто не знаят, че може да им се помогне. Пясъчният часовник трябва да се даде на тези, които искрено искат помощ.”

12. Птица на щастието

Сложете една или няколко дървени птички над детското креватче и изобщо в детската стая и вашите мъничета ще бъдат по-здрави и по-усмихнати. “Щастието в дома птицата носи, провесете дървени играчки над креватчето на детето, нека да ги гледа, както малкото жълто слънце го наблюдава. Птицата на щастието ще го защитава, приказки ще му разказва, сълзите му ще пресуши. И то ще се смее, ще я гледа и с палец ще я сочи”.

13. Черен крайпътен камък

За всички хора, които имат проблеми със съня е този съвет: “За да бъде сънят добър, трябва да си намерите помощник, който да ви пази. Затова ще е полезно да намерите крайпътен черен камък, най-незабележимия. Ако донесете такъв камък в къщата си, никога няма да имате проблемите със съня.”

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X